Logo decormyyhome.com

Как да сменим целия текстил в къщата

Как да сменим целия текстил в къщата
Как да сменим целия текстил в къщата

Съдържание:

Видео: Преобразяване на дома за 3 дни 🙈 / Мими Георгиева 2024, Септември

Видео: Преобразяване на дома за 3 дни 🙈 / Мими Георгиева 2024, Септември
Anonim

Актуализирането на интериора на къщата е проста задача, ако я приложите, като замените съществуващия текстил. Понякога е достатъчно да изберете друга цветова схема или текстура на тъканта и средата се променя до неузнаваемост.

Image

Домашният текстил е най-важният елемент от интериора, отговорен за създаването на уютна и стилна атмосфера. Способността на текстила да образува връзка между различни дизайнерски елементи влияе върху визуалното възприятие на размера на стаята и създаването на определен стил. За да актуализирате напълно интериора и да направите нови бележки в дизайна на стаята, понякога е достатъчно просто да промените целия текстил в къщата: завеси, покривки, спално бельо, кърпи, тапицерия, подови покрития и къщата ще бъде преобразена до неузнаваемост. При подмяна на текстил е важно да се вземе предвид комбинацията от текстури, тъкани и цветове, тъй като тези детайли засягат преди всичко възприемането на пропорциите на помещенията и създават посоката на общия стил. Въпреки това е също толкова важно да се вземат предвид всички недостатъци на определена тъкан.

Състав на плат

Когато се чудите как да замените текстила в интериора, първото нещо, което трябва да вземете предвид, е съставът на тъканта: дайте предпочитание на естествените тъкани или изберете изкуствени влакна. Естествени тъкани: лен, коприна, памук, синт, вълна - са екологични, рядко причиняват алергии, приятни са на допир, но в същото време имат ниска устойчивост на износване, някои тъкани са склонни бързо да избледняват.

Тъканите от изкуствени влакна осигуряват място за креативност и дизайнерски идеи поради разнообразието от външен вид: от имитация на скъпи тъкани (например жакард или кадифе) до завършване под кожите на различни животни. Но съществен недостатък на изкуствените тъкани е способността им да натрупват прах и статично електричество.

Текстура на тъканта

През последните години тъканите от меки, пастелни нюанси с добавяне на метална нишка, придавайки трептящ лек блясък, здраво влязоха в модата. Когато интериорният текстил се подменя, такива тъкани могат да бъдат от значение, ако трябва да създадете илюзията за слънчева светлина. Освен това много популярни са тъканите с цветове на дъгата, при които един цвят плавно се превръща в друг: използването на такива материали помага да се улесни комбинирането и комбинацията от няколко нюанса в различни интериорни детайли.