Logo decormyyhome.com

Как да сменим тапицерията на стол

Как да сменим тапицерията на стол
Как да сменим тапицерията на стол

Видео: Претапициране на канапе от Tapicer.BG 2024, Юли

Видео: Претапициране на канапе от Tapicer.BG 2024, Юли
Anonim

През 70-80 години на миналия век мебелите са изработени ефективно и стабилно. Не е изненадващо, че закупените по това време столове все още изглеждат доста прилично. Освен това стилните им ретро форми практически не излизат от мода. Единственото, което може да развали впечатлението, е тапицерията. Заменяйки го, можете да дадете на стария стол нов живот. Това изобщо не е трудно да се направи. Изберете ярка, съвременна материя, която съответства на вашия интериор, а столът ви ще издържи дълго.

Image

Ще ви трябва

  • - Платове за тапицерия в два цвята;

  • - шевна машина;

  • - телбод за мебели;

  • - маркер;

  • - лепило;

  • - пяна гума;

  • - отвертка;

  • - игли;

  • - нишки;

  • - отвертка;

  • - лепило за мебели;

  • - ножица;

  • - нож.

Инструкция за употреба

1

Когато подменяте тапицерията, трябва да обърнете внимание на някои точки. За да фиксирате гума от пяна върху възглавниците и дървените подлакътници към стола, използвайте специално лепило за мебели, което е много трайно или лепило „Момент“.

2

Когато поставите възглавницата в нова калъфка, зашийте отворена зона с тежка нишка. Можете също да шиете цип в калъфа, така че периодично да го изваждате и измивате. Използвайте гума от пяна с различна дебелина при работа: тънка - за подлакътници и плътна - за възглавници.

3

За да маскирате чиповете върху лакираните дървени подлакътници, ги покрийте с пяна, както и тапицерия от плат. Тогава нова заоблена форма значително ще трансформира вашия стол. Цялата работа по производството на шарки за покриване на отделни елементи трябва да се извършва от грешната страна на тъканта, като се правят маркировки с тебешир. Крака и други детайли, които не са скрити под тапицерията, желателно е да обработите с шкурка и лак.

4

Отстранете старите капаци от подвижни възглавници. За да подновите формата си, залепете пяна отстрани на възглавницата. След това шийте нови капаци от плат с шарка. Не покривайте едната страна от тях, за да можете след това да издърпате готовия продукт върху стола. Разглобете стария стол на части, като отделите облегалката, страничните елементи и премахнете колелата и дървените подлакътници.

5

След това измерете детайлите на стола. От обикновена тъкан направете шарки на всички елементи, оставяйки квоти от 1, 5 сантиметра. След това залепете лента от пяна върху дървени подлакътници. Покрийте ги с плат и закрепете с мебелен телбод. Преди да прикачите нови панели, отстранете старата тапицерия. Можете обаче да ги поправите отгоре.

6

Ако подвижните възглавници на седалките запазиха привлекателния си вид, по-добре е да смените тапицерията само на базата на стола. За да направите това, изберете плат, подходящ за текстура и цвят. По този начин можете да спестите и да получите страхотно допълнение към стола - малки възглавници. Те могат да бъдат в контрастни цветове или различни шарки. Всичко зависи от вашите вкусове и предпочитания. Възстановяването на мебели може да бъде увлекателно и интересно занимание за вас и вашето семейство. По този начин можете да създадете уют заедно в къщата.