Logo decormyyhome.com

Как да използвате лазерното ниво

Как да използвате лазерното ниво
Как да използвате лазерното ниво

Съдържание:

Видео: Лазерен нивелир за плочки, гипсокартон CIMEX SL10 2024, Септември

Видео: Лазерен нивелир за плочки, гипсокартон CIMEX SL10 2024, Септември
Anonim

Лазерните нива или нива се използват навсякъде днес, защото те дават точни резултати и не изискват специални трикове при работата с тях. Има няколко дизайна на такива устройства, обаче, принципът на тяхната работа винаги е един и същ - следователно, използването на лазерното ниво е доста просто, когато знаете определени правила.

Image

Подготовка за употреба

Преди да започнете работа, нивото на лазера трябва да се зареди отново. Обикновено те работят на батерия или батерии - ако устройството е заредено, при натискане на бутона за захранване ще се появи лазерен лъч. Повечето модели нива имат функция да избират настройките му, така че трябва да изберете конкретна настройка, за да увеличите времето на работа, без да презареждате устройството. Така че за измервания на голяма надморска височина трябва да се използва изключително вертикална греда с подходящ ъгъл на сканиране.

Тъй като лазерното ниво може да работи при определени условия, трябва да се внимава при работа с него на открито.

Също така, преди да използвате лазерното ниво, трябва да се погрижите за вашата безопасност - и на първо място, за защитата на очите. Ако устройството не е оборудвано със специални очила, те трябва да бъдат закупени отделно, тъй като лазерният лъч може да повлияе неблагоприятно на незащитените органи на зрението. След като приключите с подготовката, можете да започнете да извършвате операции, за които е предназначено лазерното ниво.