Logo decormyyhome.com

Как да поливаме дебело момиче

Как да поливаме дебело момиче
Как да поливаме дебело момиче

Видео: Tsvetina ft. Toni - Nartsis / Цветина ft. Тони - Нарцис 2024, Юли

Видео: Tsvetina ft. Toni - Nartsis / Цветина ft. Тони - Нарцис 2024, Юли
Anonim

Сред всички стайни растения най-популярното и непретенциозно е дебелото момиче. Това растение е известно още като дървото на парите. Смята се, че дървото привлича късмета, радостта и парите в къщата. Въпреки факта, че това растение не е много причудливо, важно е да се спазват определени правила за грижата за него. Особено внимание трябва да се обърне на поливането на дебелата жена.

Image

Инструкция за употреба

1

Поливайте растението, когато изсъхва земната кома. През лятото това трябва да се прави на всеки два-три дни. Внимателно докосвайте земята в саксия, ако тя все още е мокра, тогава не е необходимо да я поливате, ако земята е изсъхнала, след това я залейте с малко количество вода.

2

Не поливайте парично дърво твърде често през есента. По това време е достатъчно да поливате веднъж или два пъти седмично. Необходимо е постепенно да подготвите растението за периода на почивка. През зимата дебелото момиче се препоръчва да се полива още по-рядко, веднъж на две до три седмици е достатъчно.

3

Не позволявайте на растенията в залива. Обилното поливане допринася за бързото гниене на корените и падащите листа. За да сте сигурни, че водата тече свободно в тигана, уверете се, че има малки дупки в дъното на саксията, а също така сложете дренаж на дъното с равномерен слой. Това ще позволи на водните потоци да не застояват.

4

Не поливайте дебелото момиче с вода от водоснабдяването. Изтеглете вода няколко дни преди поливането и я оставете в бутилки за един ден, така че да се утаи.

5

Не забравяйте от време на време да избършете и поръсите листата на пулпата от бутилката със спрей. Идеален вариант да подредите дървото си топъл душ. През лятото провеждайте тази процедура веднъж седмично, а през зимата - веднъж месечно. За целта вземете растението във ваната, включете душа и регулирайте температурата на водата. Не трябва да е прекалено горещо, но и не трябва да е студено. Уверете се, че водата пада върху листата и ствола на растението, но не попада в саксията на земята. За това земята може да бъде покрита с обикновен залепващ филм. Не поставяйте мокрото растение веднага на негово място, но оставете водата да се отцеди малко.

6

Не поставяйте растението си на пряка слънчева светлина. Слънцето изсушава най-горния слой на земята, но не достига дъното, в резултат на което смятате, че земята е изсъхнала и полива дебелото момиче, а водата се натрупва близо до корените и започва да допринася за частичния им, а понякога и пълния разпад.

Свързана статия

Поливане на растения със собствените си ръце: как да го направите правилно