Logo decormyyhome.com

Как да поливаме гербера

Как да поливаме гербера
Как да поливаме гербера
Anonim

Гербера е многогодишно градинско растение, но въпреки това някои градинари го отглеждат у дома. Има цветно съцветие, което наподобява маргаритка, но само малко двойно. Напускайки герберата е причудлива, реагира доста остро на всякакви температурни колебания или режим на поливане. Как трябва да се изграждат поливни инсталации?

Image

Инструкция за употреба

1

Гербера не обича излишък или липса на влага. Поливането трябва да е умерено. Поливайте растението внимателно, без да попадате на самото цвете. Не забравяйте, че това може да го унищожи.

2

Растението не обича застой в почвата - това може да причини появата на гъбични заболявания или така наречената "брашнеста мана". Въз основа на това поливайте герберите само в тенджерата на саксията. Изцедете излишната течност. Някои градинари изливат вода в ръба на саксията, в този случай внимателно наблюдават състоянието на почвата.

3

Докоснете почвата преди поливане - ако дори почувствате леко навлажнена почва, тогава не е необходимо да напоявате растението с вода. И обратно, при суха почва е необходимо поливане.

4

Гербера обича влажния въздух, затова периодично я навлажнявайте. Направете това с фино разделен пистолет за пръскане, но не забравяйте, че водата не трябва да влиза в растението. В случай, че видяхте, че листата започнаха да избледняват, поливайте го.

5

Не поливайте герберата със студена вода - това ще я унищожи. Оптималната температура на водата е + 20 ° C. Не забравяйте, че водата трябва да бъде оставена да стои. Разликата между температурата на въздуха и водата не трябва да е значителна, в противен случай може да доведе до влошаване на състоянието на растението - пожълтяване на листата, увяхване на цветето.

6

След пресаждането на растението увеличете поливането и в покой го намалете. В случай, че видите, че почвата е „цъфнала“, тоест поради излишък от влага, тя започна да озеленява, спешно пресадете растението, като премахнете цялата земя от кореновата система (с помощта на четка).

7

Не забравяйте да подхранвате растението, първото подхранване трябва да се извършва с течни минерални торове, най-вече герберата се нуждае от хранителни вещества през вегетационния период, тоест активен растеж. По време на цъфтежа увеличете въвеждането на калий, а в покой - азот.