Logo decormyyhome.com

Как да боядисваме парафин

Как да боядисваме парафин
Как да боядисваме парафин

Видео: Как да премахнете ръждата от тялото на колата 2024, Юли

Видео: Как да премахнете ръждата от тялото на колата 2024, Юли
Anonim

С домашно направените декоративни парафинови свещи може да се наложи да ги оцветите. Мастноразтворимите багрила, добавени към разтопен парафин или естествени материали, ще помогнат да се справите с тази задача.

Image

Ще ви трябва

  • - парафин;

  • - резервоари за водна баня;

  • - мастноразтворима боя;

  • - восъчни пастели;

  • - стеарин;

  • - листа от вратига;

  • - зелена кора на орех;

  • - Невен цветя.

Инструкция за употреба

1

Преди боядисване парафинът ще трябва да се разтопи на водна баня. Ако обаче нямате това устройство, заменете го с две тигани с различни размери. Поставете парафина в по-малък съд и го поставете в съд с вряла вода.

2

След като парафинът се разтопи напълно, извадете водната баня от печката и добавете восъчни оцветители, предлагани под формата на прах, таблетки или анилинови бои за свещи на маслена основа. Наситеността на парафина на цвета зависи от дозировката на багрилото. По-добре е да не използвате багрилото във висока концентрация.

3

Оцветителите за свещи могат да се смесват. И така, от жълта и синя боя можете да получите зелено, от червено и жълто - оранжево, а от синьо и червено - лилаво. За да избегнете непредвидени химични реакции между компонентите на сместа, добавете бои на същия производител към стопилката.

4

Восъчните пастели могат да се използват за оцветяване на парафин. Настържете желания цвят на креда на ситно ренде, добавете към разтопения парафин и разбъркайте. Такова багрило може да се разтвори неравномерно, така че след като стопилката има необходимия цвят, опитайте се да извлечете от нея останалите фрагменти от пастели.

5

Фенове на домашно приготвяне на свещи използват естествени материали за оцветяване на парафина. Листата на вратига ще оцветят стопилката в зелено, зелената кора на орех може да се използва за получаване на златист оттенък. Цветовете на африканските невенчета, известни като невен или тагете, се използват за получаване на жълто. За да оцветите половин килограм парафин, ще ви трябват две чаши листа от вратига или цветя от невен. Корите от орех ще ви трябват само половин чаша.

6

За да се извлече боя от листата или цветята в парафин, трябва да се добавят десет до двадесет процента стеарин. В стопилката, получена от скрап от свещи, това вещество вече се съдържа.

7

Поставете оцветяващия материал в торбичка от рохкава тъкан, която не съдържа компоненти, които могат да се стопят в нагрят парафин. Потопете подготвения колет в стопилка, загрята на водна баня и оставете за час. Разбърквайте от време на време парафиновата маса за равномерно оцветяване.

8

Боядисаната стопилка има много по-ярък цвят от втвърдения парафин. За да видите как ще изглежда резултатът от вашите усилия след втвърдяване, поставете капка разтопена маса върху дебел лист бяла хартия.

  • Цвят на свещ
  • как да боядисвам восък