Logo decormyyhome.com

Как да изберем мембранен препарат

Как да изберем мембранен препарат
Как да изберем мембранен препарат

Съдържание:

Видео: Как да изберем периферия за компютър? 2024, Юли

Видео: Как да изберем периферия за компютър? 2024, Юли
Anonim

Дрехите от мембранните им тъкани са незаменими при спорт и занимания на открито, защото не се намокри и има дихателни свойства. За да удължите живота на това високотехнологично и скъпо облекло, трябва да използвате специализирани перилни препарати или сапун, за да го измиете.

Image

Мембранните тъкани изискват деликатна грижа. Не се препоръчва да се мият дрехи от мембраната с обикновени прахове, тъй като тези почистващи препарати запушват микроскопичните пори, в резултат на което тъканта губи дихателните си свойства. Също така, препарати за отстраняване на петна и продукти на основата на хлор не са подходящи за измиване на мембраната.

Кои са най-добрите начини за пране на дрехи от мембраната?

Ако искате вашият любим ски костюм или спортно яке да ви служи няколко сезона, без да губите дишащите си и водоотблъскващи качества, препоръчително е да използвате течни почистващи препарати за измиване. Най-добрият вариант са гелове и почистващи препарати, предназначени за деликатно пране на дрехи от мембранни тъкани.

За да избегнете увреждане на порите на мембраната, по-добре е дрехите да се мият на ръка в топла вода, също не трябва да ги накисвате и стискате дълго време. За премахване на петна се препоръчва използването на обикновен сапун за пране, който не съдържа избелващи добавки. Ако е необходимо, петното може да се разтрие с мека гъба пяна или кърпа.

Измийте мембраната със сапун и вода

Пране сапун и бебешки сапун са добра бюджетна алтернатива на течните перилни препарати, предназначени за измиване на мембранните тъкани. Сапуненият разтвор се приготвя в леген или в дъга с подходящ обем. Сапунът трябва да бъде нарязан на малки парченца или настърган, след което се смесва с гореща вода и изчакайте, докато парчетата се разтворят напълно. След като водата се охлади до температура 30-40 ° C, можете да започнете да измивате продукта. За 10 л разтвор е достатъчно 50 г сапун. Ако разтворът е твърде концентриран, върху дрехите могат да останат бели петна и петна. Не трябва да оставяте дрехите в сапунена вода за повече от 15-20 минути, защото при продължително накисване тъканта се заглъхва и става скучна.