Logo decormyyhome.com

Как да подготвим зимни дрехи за съхранение

Как да подготвим зимни дрехи за съхранение
Как да подготвим зимни дрехи за съхранение

Видео: УМНИ ТРИКОВЕ за поддържане и съхранение на дрехи 2024, Юли

Видео: УМНИ ТРИКОВЕ за поддържане и съхранение на дрехи 2024, Юли
Anonim

Промяната на сезоните е свързана с необходимостта да почистите някои неща в гардероба и да ги замените с други. Внимавайте за неща, които ще се съхраняват дълго време. Всеки тип дрехи и обувки се нуждае от собствена подготовка и различни съхранения.

Image

Инструкция за употреба

1

Уверете се, че не ви трябват неща през този сезон. Проверете прогнозата за времето, която може да е нестабилна.

2

Чисти кожени изделия. Можете да прибягвате до услугите за химическо чистене, можете да опитате домашни методи. За почистване у дома използвайте пшенични или ръжни трици, загряти до 60 градуса. Те трябва да търкат продукта от козина и след това да разклащат. За бяла козина, грис или картофено брашно е подходящо. Изсушете кожите на въздуха.

3

Измийте якета и якета с течни перилни препарати или също така използвайте услуги за химическо чистене. Когато миете якета, поставете няколко тенис топки в барабана и периодично разклащайте по време на сушене.

4

Купете или шийте специални калъфи за връхни дрехи. Окачете кожени палта и якета на раменете, закопчайте всички копчета и ципове, поставете капаци отгоре. Дръжте боядисани и не боядисани кожи, съхранявани отделно.

5

Вътре в шапките от козина поставете картонена лента от хартия, сгъната в пръстен, за да запазите формата на продукта. Увийте капачките в хартия и ги поставете в кутии.

6

Измийте други неща, спазвайки правилото за разделяне на цветовете. Вентилирайте вълнени предмети на открито. Погрижете се за средствата за защита на вълната и козината от молци.

7

Внимателно сгънете и свалете трикотажни пуловери, за това можете да използвате специални вакуумни торбички или просто найлонови торбички. Огънете дълги поли и рокли през щангата за панталони, за да не избършат пода на гардероба.

8

Проверете обувките за повреди и ремонт. Това ще ви позволи да избегнете неприятни изненади през идващия сезон.

Избършете кожените обувки с влажна кърпа, подсушете и нанесете крем. Обувките от велур трябва да се почистват от замърсявания със специална четка, велурен почистващ препарат или обикновен ластик, след което да се третират с водоотблъскващ велур спрей. Напълнете обувките си с вестници и ги поставете в кутии.

Полезни съвети

За съхранение на синя и бяла козина използвайте сини капаци, за да избегнете пожълтяване. За кожа и козина, корицата трябва да бъде от естествени материи.