Logo decormyyhome.com

Как да подготвим тревата за лятото

Как да подготвим тревата за лятото
Как да подготвим тревата за лятото

Видео: Есенно подхранване на тревата 2024, Юли

Видео: Есенно подхранване на тревата 2024, Юли
Anonim

Времената, в които летничанинът се опитваше да засади всеки безплатен парче земя на парцела си със зеленчукови култури или цветя, са в миналото. Сега градинарите смятат за нещо обичайно, ако в страната има тревна площ. Радва окото, доставя естетическо удоволствие, в крайна сметка се вписва хармонично в зоната за релакс. Въпреки това, за да подредите първо красива тревна площ и след това да я поддържате в добро състояние, е необходимо да положите значителни усилия.

Image

Инструкция за употреба

1

В самия край на зимата или началото на пролетта, когато вече е очевидно, че няма да има повече обилни снеговалежи и предстои топенето на снега, отидете до лятната си вила. Въоръжете се с лопата за скрап и се опитайте да разпределите сняг по-малко или по-малко равномерно върху цялата площ на градинския парцел, където се намира вашата морава. Защото ако някъде има снеговалеж, тогава по време на размразяването се образува много повече вода и това парче морава ще бъде твърде мокро. А това е нежелателно за някои растения, дори тревата.

2

Когато снегът се стопи напълно и земята изсъхне малко, не забравяйте да подхранвате тревата със сложен тор, съдържащ азот. Най-добре в течна форма. Амонячните торове са необходими, за да се възстановят производителните сили на почвата, да се подхранва с микроелементи след зимата.

3

След известно време, когато земята престане да бъде вискозна, вземете рейка (за предпочитане вентилатор) и внимателно почистете площта на тревата от миналогодишната бала на зеленина и получената суха трева, както и боклука. Ако това не бъде направено, тревата на тревата ще се влоши и външният й вид ще бъде много далеч от перфектен.

4

Внимателно огледайте цялата площ на тревата. Със сигурност ще намерите места, където слоят трева е развален. Тоест през лятото плешиви петна се образуват върху непрекъснат тревен килим. Преди лятото това трябва да се поправи. Поставете малко насипна земя на тези места, леко компактна и посейте семената. Ако денят е облачен, хладен - можете веднага да поливате тези места. Ако е слънчево, топло - изчакайте вечерта и чак тогава поливайте. За напояване е по-добре да използвате утаена вода, можете да добавите към нея сложен тор. По правило подобно "възстановяване" дава доста задоволителни резултати; тревата ще бъде възстановена.