Logo decormyyhome.com

Как да почистите златни обеци

Как да почистите златни обеци
Как да почистите златни обеци

Видео: Ултразвукова вана - почистване на бижута от злато и сребро 2024, Август

Видео: Ултразвукова вана - почистване на бижута от злато и сребро 2024, Август
Anonim

Златните обеци се понасят добре от неблагоприятните фактори на околната среда. Затова те могат да се носят дълги години и да се наслаждават на красотата си. Но с времето обеците се замърсяват и губят девствения си блясък. За да не ходите всеки път в работилница за бижута, опитайте се сами да подредите бижутата.

Image

Ще ви трябва

Амоняк, перилен препарат, водороден прекис, захар, специално средство за пречистване на злато.

Инструкция за употреба

1

Налейте топла вода в малък съд и добавете няколко капки амоняк. Потопете златото в получения разтвор и оставете за няколко часа. Сутрин изплакнете продукта с течаща вода и го избършете на сухо с мека кърпа, като фланел.

2

Златните обеци могат да бъдат почистени от замърсявания със сапунен разтвор. Налейте топла вода в чашата. Добавете малко количество шампоан или течен сапун. Накиснете обеците за 30-40 минути. След това време извадете бижутата и го намажете със стара четка за зъби. След това изплакнете в хладна вода. Предварително затворете отвора за оттичане със специална тапа или поставете гевгир в мивката.

3

Разбъркайте в равни пропорции амоняк и водороден пероксид. Спуснете обеците в получения разтвор. Затворете съда с капак, така че алкохолът да не се изпари. След 1 час извадете бижутата и изплакнете с хладна вода. Избършете на сухо с мека кърпа.

4

За да върнете златото в предишния си блясък, смесете 1 супена лъжица захар в 1 чаша топла вода. Поставете продукта в разтвора и го оставете за една нощ. На сутринта извадете обеците и ги полирайте с мека кърпа.

5

Покрийте дъното на малкия тиган с дебела кърпа на няколко слоя. Поставете обеците и напълнете с вода. Добавете 1 чаена лъжичка течен сапун и сода за хляб. Поставете на огън и варете за 10-15 минути. След това извадете обеците от тигана и изплакнете.

6

Изсипете винен оцет в пластмасова или стъклена чиния. Намажете гъбата с пяна или стара четка за зъби и почистете обеците. Ако продуктът е много мръсен, предварително накиснете в оцет за 15-20 минути.

7

В магазина за бижута можете да закупите специален инструмент за почистване на златни бижута. Съдържа вещества, които внимателно и ефективно премахват замърсяването. Преди употреба не забравяйте да прочетете инструкциите или да се консултирате с продавача.

Обърнете внимание

Как да изберем обеци като подарък. Обеците са специална тема за жената, защото именно обеците са най-подчертаващи нашето лице. Следователно блясъкът на камъни или масив от метал върху обеци не трябва да „надвишава“ естествения ни чар и привлекателност. Златни обеци без вложки отиват при всички.

Полезни съвети

Женско око с красива обица изглежда сладко и съблазнително, докато женското изображение е по-очарователно. В нашата статия ще говорим как да изберем обеци в зависимост от формата на лицето и ушите, предназначението, модела, типа закопчалка и ще дадем полезни съвети. Шиповете са универсални обеци. Те ще подхождат както за бизнес костюм за бизнес среща (златни или сребърни обеци с лек камък - вложка), така и за червения килим (обеци от платина, злато с вложка от скъпоценни камъни - диамант …

как да почистите златото с пероксид