Logo decormyyhome.com

Как да почистите зимно яке

Как да почистите зимно яке
Как да почистите зимно яке

Видео: Спокойна Пиано Музика с Красиви Зимни Снимки • Успокояваща Музика за Учене, Релаксация или Сън 2024, Юли

Видео: Спокойна Пиано Музика с Красиви Зимни Снимки • Успокояваща Музика за Учене, Релаксация или Сън 2024, Юли
Anonim

Дамско яке - удобно и практично облекло за зимата. Той перфектно задържа топлината. За да може вашето любимо яке да ви служи повече от един сезон, трябва да го изперете правилно. Вкъщи можете да поставите в ред пухено яке, като същевременно не го съсипете.

Image

Ще ви трябва

  • - шампоан;

  • - измиващ гел;

  • - тенис топки;

  • - течен сапун.

Инструкция за употреба

1

При почистване на пухени якета не използвайте агресивни средства. Ако якето няма значителни замърсители, можете просто да закопчавате отделните части - маншети, яка и областта около джобовете. Нанесете малко шампоан или друг нежен почистващ препарат върху кърпата. Използвайте четка за почистване на замърсяванията. След това измийте пяната с влажна гъба от пяна. Окачете дрехи на закачалка за палто и изсушете на стайна температура.

2

Ако надолу якето трябва да се измие напълно, го окачете над ваната и внимателно намажете материала с „Vanish“ или течен сапун. Четка особено замърсени райони. След това изплакнете пяната с топла вода. По този начин можете да почистите пухеното яке ефективно и внимателно. Материал със специално защитно покритие ще остане почти сух. И ако надолу якета са пришити от обикновена тъкан, само най-горният слой надолу ще се намокри.

3

Можете да накиснете яке с пълнеж от синтепон в топъл сапунен разтвор. В този случай не оставяйте продукта дълго време във вода.

4

Ако нямате време и желание да почистите надолу якета на ръка, измийте го в машината. За тези цели е по-добре да използвате течни перилни препарати, специално проектирани за измиване на якета. Те не трябва да включват белина и оцветители. Пералните прахове запушват микропорите и не се измиват напълно.

5

Проверете джобовете за малки предмети - те могат да повредят материала. Бутон всички ципове и копчета и завъртете надолу якета отвътре навън. Поставете няколко тенис топки в барабана на пералнята. Изберете деликатен режим и температура, която не надвишава 30 ° C.

6

След измиване свалете надолу якета и го окачете да изсъхне. Никога не поставяйте продукта върху радиатори за отопление и не го оставяйте в близост до източник на пожар. Пестете пълнителя с ръце периодично.