Logo decormyyhome.com

Как да почистите огледала и очила без химикали

Как да почистите огледала и очила без химикали
Как да почистите огледала и очила без химикали

Видео: Как да почистите дроселна клапа самостоятелно | AUTODOC 2024, Юли

Видео: Как да почистите дроселна клапа самостоятелно | AUTODOC 2024, Юли
Anonim

Ако се опитате да се справите без химия навсякъде, включително да почистите къщата, тогава използвайте народни рецепти за грижа за очила и огледала. Особено важно е да знаете тези методи, когато у дома е малко дете, което дърпа всичко в устата си и не се противопоставя на „целуването“ с огледало.

Image

Инструмент, който надминава индустриалните аналози по няколко начина, можете сами да готвите у дома. Той не съдържа вредни химикали, следователно е безопасен и в същото време се справя перфектно със задачата си, без да оставя петна по повърхността.

Ще ви трябва една чаша вода, една чаша алкохол и една супена лъжица оцет. Преместете всички съставки в чиста бутилка, в която има бутилка със спрей. Важно е този контейнер да не се използва за съхраняване на битови химикали, тъй като не е безопасен.

Когато се използват заедно, оцетът и алкохолът бързо се изпаряват от повърхността. Такъв почистващ препарат може да се използва, за да придаде блясък на огледала, чаши, плочки, стъклени съдове. Ако използваме спрей за обработка на чинии, тогава след него трябва да изплакнете с течаща вода.

Друго ефективно народно средство е измиването на чаши със студена вода и вестници. Този метод помага да се справят с разводите. За децата с деца е важно да знаят, че боя за вестници съдържа олово. Ето защо, ако имате бебе, е по-добре да замените вестника с тоалетна хартия или хартиени кърпи. Така ще сте сигурни, че боята няма да попадне в устата на детето.

Можете също да използвате креда за почистване на огледалната повърхност. Разтрийте с тебешир мокра парцал, почистете огледалото си. Когато тебеширът изсъхне, измийте го със сух парцал или хартиена кърпа. Този метод няма да остави следи върху повърхността.

Ако говорите за измиване на огледало в баня, тогава използвайте омекотител за тъкани. Нанесете го върху памучна кърпа и разтрийте огледалото сухо. С тази не сложна процедура предпазвате огледалото от конденз.