Logo decormyyhome.com

Как да почистите велурени обувки

Как да почистите велурени обувки
Как да почистите велурени обувки

Видео: 01 Бързо почистване, лъскане и защита на обувки с натуралните вакси на Craftsman 2024, Юли

Видео: 01 Бързо почистване, лъскане и защита на обувки с натуралните вакси на Craftsman 2024, Юли
Anonim

Модниците предпочитат велурени обувки; тези обувки изглеждат елегантно и шик. Но повечето дами минават покрай велурени обувки по рафтовете на магазините. Това се дължи на факта, че жените не знаят как правилно да се грижат и почистват такива обувки. Като се има предвид някои трикове, ще бъдете много доволни да носите велурени обувки, без да се страхувате, че няма да се справите със замърсяването.

Image

Ще ви трябва

  • - гумена четка или ученическа гума;

  • - сапун, амоняк, четка, водоотблъскващ;

  • - кафе основа, твърда четка;

  • - почистващ препарат за пяна;

  • - рафиниран бензин, талк на прах, четка.

Инструкция за употреба

1

Преди да започнете да почиствате обувки от велур, трябва да ги изсушите правилно. В противен случай мократа мръсотия се абсорбира в ленивия, мек материал и в този случай ще трябва да положите много усилия, за да се отървете от замърсяването. Малките петна могат да бъдат отстранени с гумена четка (може да се замени с ученическа гума или троха от бял хляб), тя трябва да е достатъчно мека, за да не повреди материала, и в същото време достатъчно здрава, за да се справи с мръсотията.

2

Обувките от велур се почистват сравнително лесно, ако ги държите първо над парата, а след това почиствате със специална четка за велур. Силно замърсените обувки могат да се почистват със сапунена вода, към която са добавени няколко капки амоняк. След почистването и изсушаването на обувките, обработете ги със специално водоотблъскване, създадено специално за този тип материали.

3

Обувките, изработени от кафяв велур, се препоръчва да се почистват с гъба или четка, потопена в прясно кафе основа, това не само ще помогне да се справите с упоритата мръсотия, но и значително да освежи цвета на обувката. След като гъстата е суха, я изстържете с твърда четка.

4

Като почистващо средство за велурени обувки, перфектните почистващи препарати са склонни към дълбоко почистване на този вълнообразен материал. След обработка с този продукт и изсушаване, обувките ви отново ще придобият ярък и наситен цвят.

5

Петната, образувани върху велурени обувки, могат да бъдат отстранени чрез триене на замърсената зона с памучен тампон, потопен в чист авиационен бензин. По същия начин могат да се отстранят случайни мазни петна. В този случай талкът на прах върши добра работа, поръсете мръсотия върху него и разтрийте леко, разклатете талк на прах и поръсете нов. Оставете обувките на мира за няколко часа далеч от батерии и други отоплителни уреди, след което почистете с гумирана четка.