Logo decormyyhome.com

Как да почистите вертикални щори

Как да почистите вертикални щори
Как да почистите вертикални щори

Видео: Монтаж на вертикални щори - Alexa 2024, Юли

Видео: Монтаж на вертикални щори - Alexa 2024, Юли
Anonim

Щори и ролетни щори отдавна заемат собствената ниша в домашния интериор. Днес те са изработени от различни материали, олицетворяващи реалността на мечтите на дизайнерите да декорират прозорци. За да поддържат щорите в правилна форма, те се нуждаят от грижи.

Image

Инструкция за употреба

1

За да почистите вертикалните щори, трябва да използвате специални дюзи за прахосмукачка. Накрайниците, които се поставят върху тръбата на прахосмукачката, имат специални пръсти, с които можете да почиствате ламелите, вертикални ленти, от които са направени щори. Този вид почистване се счита за най-отнемащото време.

2

Най-нежният начин за почистване на вертикални щори е да поставите ламелите, навити в сапунен разтвор. Те не трябва да се търкат, просто трябва да оставите ламелите в сапунен разтвор за известно време. Тогава щорите трябва да бъдат окачени на място и да изчакат, докато изсъхнат. За съжаление съществува опасност специалните импрегнации да се отмият от ламелите и тогава те да станат по-мръсни. Ако вашите ламели са обикновени, трябва да помислите да ги замените с нови или да вземете помощта на специални компании за почистване.

3

Ако ламелите са от пластмаса, просто ги избършете с влажна кърпа. Най-лесният начин да се грижите е за дървени щори, те могат да се почистват вакуумно или, както в случая с пластмасови летви, да се избърсват с леко влажна кърпа. Не мийте дървени щори, ламелите могат да се деформират под въздействието на вода. По същата причина не се препоръчва окачване на дървени щори в помещения като бани, сауни или басейни.

4

Експертите не препоръчват да измиете тъканта самостоятелно в случай на силно замърсяване на ламелите. Факт е, че за различни видове тъкани за вертикални щори, импрегнирането е направено от различни вещества. Когато те реагират с различни препарати или перилни препарати, не се знае как това ще се отрази на тъканта на ламелите. Тя може не само да се деформира, но и да седне, а след това вертикалните щори ще станат неподходящи за работа. Невъзможно е да се знае предварително как ще се държи измиването, следователно такъв риск не е оправдан. Ако не искате да разваляте вертикалните си щори, поверете почистването на силно замърсените ламели на фирма за почистване, която предоставя услуги по почистване на вертикални щори.