Logo decormyyhome.com

Как да почистите десет перални

Как да почистите десет перални
Как да почистите десет перални

Видео: ПОЧИСТЕТЕ ЛЕСНО ВАРОВИК (Пералня, кана за вода) 2024, Юли

Видео: ПОЧИСТЕТЕ ЛЕСНО ВАРОВИК (Пералня, кана за вода) 2024, Юли
Anonim

Най-честата причина за повреда на пералнята е изметът, образуван върху вътрешните елементи. Варовият камък се появява поради твърда вода от чешмата. Можете да почистите десетте от пералнята със специални и народни средства.

Image

Ще ви трябва

Специален декалер, лимонена киселина, магнитен омекотител за вода.

Инструкция за употреба

1

Използвайте специален декалер. Можете да го закупите в магазин за хардуер или голям супермаркет. Този продукт се произвежда под формата на течност или прах. Слабите киселини, включени в състава, ефективно премахват варовика, без да увреждат пластмасовите части на пералнята. Преди да използвате продукта, внимателно прочетете приложените инструкции.

2

Изсипете или изсипете продукта в барабана на пералнята и стартирайте програмата без да миете. Задайте температура на водата от 60 до 90 ° C. Тази процедура трябва да се провежда веднъж месечно. Ако живеете в район, където водата е много твърда, тогава можете да почиствате колата по-често. В никакъв случай не увеличавайте размера на средствата. Предозирането може да повреди гумените маркучи на пералната машина.

3

Налейте 200 g лимонена киселина в отделението за миене на прах. Изпълнете най-дългата програма без завъртане и предварително измиване. Температурата на водата не трябва да бъде по-ниска от 60 ° C. След приключване на програмата отворете барабана и огънете гумените елементи. Отстранете варовите люспи с чиста кърпа и избършете на сухо. Повторете това лечение веднъж на три месеца.

4

Поставете магнитен омекотител под входящия маркуч на пералнята или водопровода. Под въздействието на магнитно поле солите се разделят на йони. Това помага да се предотврати появата на варовик на сянка и да се удължи живота на пералнята. Единственият недостатък на този метод е високата цена на магнитния омекотител.

5

След отстраняване на накип се погрижете за превантивна поддръжка. По време на всяко измиване използвайте специални продукти, които омекотяват водата. Също така, за да намалите риска от поява на варовик, измийте в режим на ниска температура - 40-50 ° C.

как да сменим измиването