Logo decormyyhome.com

Как да почистите сребърни бижута и сребърни съдове

Как да почистите сребърни бижута и сребърни съдове
Как да почистите сребърни бижута и сребърни съдове

Видео: Най-лесният метод за почистване на сребро 2024, Юли

Видео: Най-лесният метод за почистване на сребро 2024, Юли
Anonim

Сребърните предмети и бижута с времето стават по-тъмни поради окисляване на метала. За да може среброто винаги да радва окото, е необходимо периодично почистване. За това е подходящ не само инструмент от магазин за бижута, но и познати домашни композиции.

Image

амоняк

С този инструмент можете лесно да почиствате сребърни бижута или прибори за хранене. Тази опция е най-достъпната от всички възможни. Продуктите се поставят в контейнери, пълни с алкохол. След около двадесет минути, трябва да вземете среброто, изплакнете обилно и поставете да изсъхне. По този начин е възможно не само да се почисти среброто, но и просто да се предотврати потъмняването на метала, като се извърши тази процедура, за да се предотврати.

поставете

Ако окисляването върху метала е достатъчно силно, тогава преди процеса с амоняк, трябва да почистите продукта с обикновена четка за зъби с паста. Ако върху продукта има скъпоценни камъни, по-добре е да не използвате този метод.

Прах (зъб)

Среброто се поставя в съд с топла вода и се изсипва зъбният прах. Най-добре е да почистите метала с велур или вълна, след което продуктът трябва да се измие и изсуши.

сода

За 500 грама вода се разтваря супена лъжица сода за хляб, след което сместа се загрява на печка. Веднага след като сместа заври в нея, трябва да поставите малко парче фолио и да поставите сребро. Процесът трябва да продължи не повече от петнадесет минути.

сол

Металът може да се почисти с обикновена ядивна сол. За 200 грама вода се разрежда малко сол (чаена лъжичка). Разтворът трябва да бъде добре смесен, след което поставете среброто там и оставете продуктите в него най-малко пет часа. Ако бижутата са силно окислени, трябва да се вари в този разтвор за около десет минути (ако в продукта има камъни, това не трябва да се прави).

оцет

Доста прост начин. Имате нужда от обичайния девет процентен оцет, който трябва да загреете малко и да поставите бижута в него за около десет минути, след това изплакнете и изсушете старателно, след което полирайте с велур.