Logo decormyyhome.com

Как да почистите сребърни съдове

Как да почистите сребърни съдове
Как да почистите сребърни съдове

Видео: Почистване на сребро 2024, Юли

Видео: Почистване на сребро 2024, Юли
Anonim

Феновете на сребърните бижута знаят, че трябва периодично да се почистват. Има някои начини, с които можете да почистите сребро от тъмна плака у дома. Тези методи не изискват разходи и никакви специални усилия, но са много ефективни.

Image

Инструкция за употреба

1

Сребърните елементи могат да бъдат почистени с амоняк. Този метод е много прост. Просто трябва да изсипете амоняк във всяко ястие и да поставите сребърен продукт в него. След 10-15 минути среброто може да се отстрани от алкохол и да се избърше с фланелна кърпа. Недостатъците на този метод включват само отвратителната миризма на амоняк.

2

Сребърните елементи могат да се почистват и с помощта на най-обикновената сода за хляб. В содата трябва да добавите малко вода, за да направите сода каша. След това поставяме каша от сода върху четката за зъби и започваме да избърсваме среброто с нея. Избършете, докато плаката се отстрани. Не почиствайте продукти, в които са вградени скъпоценни камъни по този начин. Те могат да бъдат надраскани.

3

И този метод е може би най-ефективният. В вместимост от половин литър изсипете гореща вода. Не трябва да е "жива" вряща вода. След това в гореща вода трябва да изсипете 1 супена лъжица сода за хляб и да поставите малко парче фолио за печене. След това сложихме нашия сребърен продукт в контейнера. След 5 минути трябва да се извади и да се избърше. След тази процедура вашият сребърен артикул ще бъде отново като нов.

Обърнете внимание

Най-добре е да не миете обеци или други сребърни съдове с паста за зъби. Разбира се, този метод е много популярен, но трябва да знаете, че пастата за зъби може да корозира среброто.