Logo decormyyhome.com

Как да почистите работните дрехи

Как да почистите работните дрехи
Как да почистите работните дрехи

Видео: 7 Лесни Хитринки за Почистване 2024, Юли

Видео: 7 Лесни Хитринки за Почистване 2024, Юли
Anonim

На работното облекло можете да намерите петна от различно естество - мазут, мръсотия и много други. Можете да поставите гащеризона в ред, като използвате както народни, така и модерни почистващи препарати.

Image

Ще ви трябва

  • - прах за упорити петна;

  • - сапун за пране;

  • - терпентин;

  • - керосин;

  • - сода;

  • - натрий;

  • - средство за отстраняване на петна;

  • - шампоан за кола.

Инструкция за употреба

1

Преди измиване накиснете дрехите в гореща вода с добавен прах за упорити петна или сапун за пране. Оставете за малко. Разтривайте особено тъмни петна с четка. Ако е необходимо, можете да ги премахнете с терпентин. Навлажнете гъбата в продукта и почистете замърсените места.

2

Ако памучното ви облекло е покрито със стари петна с неизвестен произход, пригответе следната смес. Вземете го парчета сапун за пране и настържете на ситно ренде. Добавете 1 литър вода, 500 мл керосин и 1 супена лъжица сода. Смесете всичко старателно. След това навлажнете четката в получения разтвор и интензивно разтривайте особено замърсени места. Оставете дрехите си за една нощ. Измийте със сапунена вода и изплакнете обилно. След такава обработка е по-добре да изсушите нещата на улицата, така че миризмата на керосин да изчезне по-бързо.

3

Работните дрехи от дебела тъкан могат да се варят в разтвор на натрий. Приемайте го със скорост 3 g на 1 литър течност. Дръжте на огъня за 25-30 минути, като разбърквате от време на време. След това изплакнете и измийте със сапун за пране и сода.

4

Съвременните средства за отстраняване на петна са в състояние да премахнат петна от различен произход. Нанесете върху особено мръсни зони и оставете за известно време. След това разтрийте с четка и изплакнете. Ако е необходимо, накиснете дрехите в разтвор за отстраняване на петна.

5

Петната от твърдо масло или мазут могат да се отстранят с автомобилен шампоан. Продава се в специализирани магазини и на бензиностанции. Шампоанът съдържа високо активни вещества. Те са в състояние бързо да премахват примесите, без да увреждат структурата и цвета на тъканта. Сложете малко средства върху тъканта и оставете за 15-20 минути.

6

В допълнение, гащеризоните могат да се перат машинно. Изберете режим за особено мръсни неща и добавете силно активен прах.