Logo decormyyhome.com

Как да почистите домашно сребро

Как да почистите домашно сребро
Как да почистите домашно сребро

Видео: КАК СЕ ЧИСТИ СРЕБРО БЕЗ ТЪРКАНЕ 2024, Юли

Видео: КАК СЕ ЧИСТИ СРЕБРО БЕЗ ТЪРКАНЕ 2024, Юли
Anonim

От дълго лежане в килера сребърните прибори стават скучни и дори се покриват в черно. Но за да се върне блясъка на домашното сребро, изобщо не е необходимо да го носите в сервиза за почистване. Първо, можете да опитате да почистите среброто сами.

Image

Ще ви трябва

  • Сребърен почистващ препарат

  • сода

  • амоняк

  • Лимонена киселина

  • Сок от лимон

  • сода

  • паста за зъби

  • Прах за зъби

  • Мека четка за зъби

  • 5-10 процентен разтвор на сярна киселина

  • Чист парцал

Инструкция за употреба

1

Най-лесният и безопасен начин за почистване на сребро у дома е със специална сребърна почистваща течност, която можете да закупите в голям супермаркет. Достатъчно е да навлажнете кърпа в тази течност и да избършете съдовете. Тази течност е добра и за полиране на леко тъпи сребърни чинии, за да възстанови блясъка си. За съжаление този инструмент не може да се купи във всеки магазин.

2

Сребърните съдове също могат да бъдат почистени с помощта на инструменти, които вероятно ще намерите във вашия аптечка или кухня. Но имайте предвид, че следните продукти могат да повредят сребърни изделия. Затова почистването на сребро с домакински химикали е по-подходящо за не много ценни продукти или прибори с минимум шарки.

За да започнете, опитайте да миете сребро у дома с обикновена мека четка за зъби, използвайки паста за зъби или прах. Пастата за зъби не трябва да е под формата на гел или да има избелващ ефект. Ако среброто не почернее много, това ще бъде достатъчно.

Среброто у дома може да се почисти с обикновен амоняк. За да направите това, разредете амоняк във вода (1:10), накиснете чиста кърпа в разтвора и я избършете със сребърен предмет.

Можете също да опитате да почистите сребърни съдове с лимонов сок или лимонена киселина.

Ако примесите са доста силни, разтворете сода във вряща вода (1 супена лъжица сода на 1 литър вода) и потопете сребърни съдове в получения разтвор. Можете също така да направите паста от сода и вода и да почистите пастата със сребро. Но бъдете внимателни, този метод може както да почисти среброто, така и да го повреди, защото содата е агресивен абразив. Ако забележите драскотина, по-добре спрете и вече не почиствайте среброто със сода. Във всеки случай не използвайте сода за четкане често.

3

Почистването на сребро у дома е възможно и чрез варене на съдовете в 5-10 процентен разтвор на сярна киселина. За тези цели акумулаторната киселина може да се разрежда във вода. Среброто от такова почистване няма да се разтвори, но черното покритие напълно ще слезе.

Обърнете внимание

Един от празничните аксесоари, които могат да изненадат гостите, е среброто за маса. Жалко е да използвате сребърни лъжици и вилици, дарени от някого за вашата сватба, и ние ги спестяваме само за празниците. Не е тайна, че с времето среброто губи своя първоначален блясък и избледнява. И днес нашият разговор ще бъде за това как да почистите сребро у дома.

Полезни съвети

Ето защо, ние ще говорим за това как да почистите сребро у дома от съставки, които могат да бъдат закупени във всяка аптека. 6 съвета за почистване на сребро у дома. Среброто не може да се почиства с груби материали или с абразивни продукти. По този начин мекият метал лесно се надрасква и от продуктите, посребрени със сребро, е възможно да се премахне напълно целият слой сребро във времето.

как да почистите трапезно сребро у дома