Logo decormyyhome.com

Как да почистите гривната на часовника си

Как да почистите гривната на часовника си
Как да почистите гривната на часовника си

Видео: Часовник-гривна L13 със сензор за пулс и кръвно налягане, LCD дисплей SMW49 #06536 | 4Sales.bg 2024, Юли

Видео: Часовник-гривна L13 със сензор за пулс и кръвно налягане, LCD дисплей SMW49 #06536 | 4Sales.bg 2024, Юли
Anonim

Часовникът е моден аксесоар, който изисква грижи от време на време. По-добре е да поверите почистването на часовника на майстора, но можете сами да подредите гривната.

Image

Ще ви трябва

Течен сапун, сода за хляб, яйчен белтък, мляко, течност за миене на съдове, амоняк, прах за лице, специална почистваща кърпа.

Инструкция за употреба

1

Почистете кожената каишка със сапунена вода. Налейте топла вода в съда с добавяне на течен сапун и няколко капки амоняк. Избършете гривната с памучна подложка, напоена с разтвор. След това измийте сапуна с влажна кърпа и го потупайте с памучна кърпа. Изсушете каишката след това.

2

Смесете сода с вода, за да направите мека паста. Сложете масата върху кожена гривна и оставете за час. След това време внимателно почистете продукта с памучен тампон. Избършете каишката с влажна кърпа и изсушете. Когато кожата е суха, разтрийте няколко капки зехтин или глицерин.

3

За да почистите гривната от бяла кожа, разбъркайте 1 яйчен белтък в чаша мляко. Навлажнете памучен тампон и внимателно обработете продукта. Този метод не само ще помогне за почистване на кожата, но и ще поддържа оригиналния цвят на гривната.

4

Изплакнете гривната от плат в топла вода с течност за миене на съдове. Вземете стара четка за зъби и разтрийте върху мръсни места. След това изплакнете каишката в течаща вода и я потупвайте с хартиена кърпа. Поставете гривната върху хавлиена кърпа, сгъната на няколко слоя и изсушете.

5

Смесете пастата за зъби с няколко капки амоняк и 1 чаена лъжичка сода за хляб. Нанесете сместа върху сребърната гривна от часовника и оставете за 20-30 минути. След това избършете с влажна кърпа от микрофибър и полирайте с мека кърпа. Опитайте се да не търкате сместа в гривната. Содата за хляб е абразив, така че може да надраска метала.

6

Нанесете малко козметична пудра върху тъканта на фланела. Внимателно полирайте златната гривна. След това избършете с чиста кърпа. Вместо прах можете да използвате бебешки прах или натрошена креда.

7

Купете специална салфетка за почистване на бижута в бижутерски салон или работилница. Избършете старателно металната гривна от мръсотия.

как да почистите златна гривна