Logo decormyyhome.com

Как да превъзпитаме съпруг-плюшкин

Как да превъзпитаме съпруг-плюшкин
Как да превъзпитаме съпруг-плюшкин

Съдържание:

Видео: Птушкин – главный путешественник ютуба / вДудь 2024, Юли

Видео: Птушкин – главный путешественник ютуба / вДудь 2024, Юли
Anonim

Юкико Канеко в книгата за минимализма „Живот без неща“ описа видовете търговци на бълхи. Писателят смята, че само жените внасят боклук в къщата, а мъжете или винаги са заети, или са уморени. Но нека бъдем честни: ние се стремим да направим жилището удобно, а съпрузите да носят.

Image

Можете, разбира се, да се откажете от съпруга на Плюшкин с ръка. Но не ви ли писна да го почиствате всеки ден? Време е да се заеме с възпитанието на това голямо дете, докато той не превърне апартамента в склад!

Като начало ще разберем кой и защо носи всякакви боклуци до къщата. Така ще ни е по-лесно да разберем как да възпитаме съпруг и да живеем чисто.

Джак на всички сделки

Image

Вася е съпруг. Постоянно прави или ремонтира нещо, затова навсякъде пази множество инструменти и консумативи. Той има 33 отвертки и му трябват още 10. Обикновено Вася си прави домашната работа в гаража, но наскоро започна да носи в къщата няколко захранвания, проводници и поялник. Още малко и той ще постави работна маса в спалнята и ще задуши целия апартамент с колофон.

Вася е много полезен в ежедневието, когато нещо се провали. Но ако имате висококачествено окабеляване и канализация, енергоспестяващи лампи, съвременни домакински уреди, икономическият съпруг е отегчен да живее и той започва да се занимава с радиотехника или например дърворезба. Запалете го в клуб от съмишленици, нека се забавлява и занаяти там, а не в апартамента. Вкъщи нека да оставя само необходимия минимум инструменти: не повече от две кутии.

Приспособление за инспектор

Image

Николай обожава техническите иновации и харчи почти цялата заплата за тях. Той не пропуска нито един брой на „Пазарувайте на дивана“ и смята, че е невъзможно да живеете без ултрамодерна моп, хранителен процесор, универсално зарядно устройство, прахосмукачка за роботи, както и хиляди устройства, които сякаш улесняват живота. Самият Николай обаче никога не миеше пода и готвеше храна, като предпочиташе да отделя време за гледане на ревюта на нови смартфони, екшън камери и многофункционални ножове.

Ако не използвате производител на кисело мляко, машина за хляб, супер моп и други „подаръци“ на грижовен съпруг, не се колебайте да продадете целия този боклук на Avito и да отидете на почивка за спечелените пари. Ако е възможно, опитайте се да контролирате семейния си бюджет и ограничете цената на съмнително надграждане.

Носталгичен романтик

Image

Алексей живее върху спомени. Той води училищни дневници, университетски мамят листове, торба с пощенски картички и късметлийски билети. Хладилникът е пълен с безвкусни магнити, а рафтовете са облицовани с отвратителни евтини фигурки.

Алексей никога няма да възстанови реда в носталгичната си съкровищница, но за щастие почти никога не помни какво се съхранява в него и защо. Следователно няма да ви е трудно да извадите боклуци в малки дози, така че той да не забележи нищо. Магнитите и фигурките например могат да бъдат дарени за благотворителна разпродажба.

задник

Image

Докато Руслан замахваше с орк в играчка, майка му вдигаше чорапите, почистваше обувките и гладеше ризи. Руслан порасна, ожени се, но навиците останаха същите. Той никога не почиства след себе си, обяснявайки това с умора и липса на време. Всъщност, за да сложите нещата в прането, трябва да отделите толкова усилия и да извървите няколко километра! Ами ако войната, но той е уморен?

Превъзпитанието на такъв съпруг е трудно, но възможно. Той ще трябва да се третира като малко дете, защото по отношение на нивото му на развитие не е отишъл далеч. Вземете специална плака на хладилника, където ще залепите хубави стикери всеки път, когато задникът се счупи и направи почистването. По-рядко бъдете вкъщи, за да не се разстройвате заради неговия позор. Ако всичко останало се провали, пуснете го: защо имате нужда от дете на възраст над възраст?

скъперник

Image

Semyon работи във фабриката и брои всяка похарчена стотинка. Но тъй като всичко е много лошо с математиката, той не може да спести пари. Семьон обвинява капиталистите за всичко, подготвя се за война или революция и купува на пазарите на едро. Затова в къщата вече има запаси от тоалетна хартия, сода, памучна вата, алкохол, зърнени храни и майонеза, а той не се нуждае от всичко останало: твърде скъпо! Semyon не иска да харчи пари за висококачествени дрехи и обувки, затова ходи в дрипави ботуши и протегнати тренировки. Той не изхвърля разбити и развалени неща, вярвайки, че всичко може да се поправи … тогава, когато започне войната. Понякога той влачи боклуци в къщата, която беше изхвърлена от съпругата на икономически селянин.

Невъзможно е да се превъзпитате на хунки и със сигурност не си струва да живеете с него. Повярвайте ми, заслужавате най-доброто. Бягайте, преди да е късно!

Хобит

Image

Юра има много хобита и всички те струват пари. Купува списания, спортна екипировка, модели автомобили и самолети, настолни игри, аксесоари за фотография, всякакви приспособления за автомобил и, разбира се, пълен набор от инструменти за ремонт (той е човек!).

Уловката е, че Юра не се интересува сериозно от нищо и всичките му покупки лежат и чакат по-добър час, събирайки прах по рафтовете или в килера. Обяснете му, че новото хоби първо трябва да премине пробно шофиране. За целта се провеждат различни майсторски класове, на които участниците са снабдени с всички необходими инструменти и материали. Научете за тези събития във вашия град. Организирайте продажба на гараж, за да освободите дома си и да попълните семейния си бюджет.