Logo decormyyhome.com

Как да избършете парафина

Как да избършете парафина
Как да избършете парафина
Anonim

Трудно е да изтриете оцветените парафинови петна с влажна кърпа или да ги изстържете. В този случай на помощ ще ви дойдат доказани народни съвети. Така ще се справите с проблема и ще спестите любимото си нещо.

Image

Ще ви трябва

  • - прахосмукачка;

  • - алкохол (терпентин);

  • - сешоар;

  • - хартиени салфетки;

  • - желязо;

  • - лед;

  • - памучна материя.

Инструкция за употреба

1

Отстранете втвърдения парафин с гореща ютия. За целта поставете 3-4 хартиени кърпи и парче памучен плат върху замърсената зона. Загрята до 180-200 градуса желязо, натиснете на място. Внимателно гладете района. При термично въздействие парафинът ще се разтопи и ще се накисне в хартиена кърпа. Повторете тази процедура 3-4 пъти, като промените подложката между петното и тъканта. След това измийте замърсената зона със сапунена вода или препарат за миене на съдове. Така най-накрая се отървете от следите, оставени от парафина. Изплакнете продукта в топла вода или измийте в пералня.

2

Извадете парафина от килима с лед. За да направите това, увийте малко парче в торба и прикрепете към петното. Изчакайте парафинът да замръзне напълно. Сега вземете чук и почукайте на място. Замразеният парафин ще се счупи на малки парченца. Почистете килима с прахосмукачка. Повторете процедурата, ако е необходимо.

3

Почистете парафина от плюшени или кадифени дрехи, като използвате алкохолен разтвор или терпентин. За да направите това, навлажнете памучната тъкан в този продукт. Почистете петното. След това измийте продукта с малко добавка на прах за пране или сапунен разтвор. Изсушете дрехите си в добре проветриво място или на лоджия (балкон). Повторете процедурата, ако е необходимо.

4

Отстранете парафина от дърво или боядисване с нож и сешоар. Също така подгответе хартиени кърпи и продукти за грижа за мебели. Внимателно изстържете парафина, без да повредите повърхността на продукта. Разтопете остатъците от сушилнята за горещ въздух и го накиснете в хартиена кърпа. На последния етап третирайте тази зона с продукти за грижа за мебели. Можете да го закупите в специализиран магазин.