Logo decormyyhome.com

Как да избършете лепило от дрехите

Как да избършете лепило от дрехите
Как да избършете лепило от дрехите

Видео: How to install baseboard perfectly, quick & easy by yourself 2024, Юли

Видео: How to install baseboard perfectly, quick & easy by yourself 2024, Юли
Anonim

Лепилото може да има различна основа, но независимо от това, оставя петна по дрехите, които не могат да бъдат отстранени с нормално измиване, така че мръсотията трябва да бъде предварително обработена. Използват се препарати за отстраняване на петна, като се вземат предвид вида плат, от който са изработени продуктите, и лепилната основа.

Image

Ще ви трябва

  • - средства за отстраняване на лепило;

  • - памучна подложка;

  • - гъба;

  • - SMS.

Инструкция за употреба

1

PVA лепилото се разтваря в алкохол и трапезен оцет. За да го отстраните от всякакъв вид плат, навлажнете гъбата в някой от посочените продукти, старателно избършете замърсяванията, повторете обработката след 30 минути, измийте вещта по обичайния начин, който е подходящ за грижа за вида на тъканта, която сте почистили. Преди измиване накиснете продукта в топла вода със синтетичен препарат.

2

Силикатното лепило се разтваря в наситен соден разтвор. За да приготвите разтвора, изсипете 5 литра топла вода в леген, добавете 5 супени лъжици сода за хляб, разбъркайте добре, накиснете замърсеното нещо за 3-4 часа, периодично избършете петното с четка или гъба. След време изплакнете предмета, измийте.

3

Премахнете супер момент от памук с ацетон. Навлажнете памучна подложка или гъба обилно, избършете обилно петното, повторете лечението след 15 минути, измийте вещта в пералня със синтетичен препарат.

4

Премахнете супер момент от деликатните тъкани, като използвате смес, приготвена от 20 mg лимонена киселина и 100 ml вода или от 100 ml вода и една супена лъжица оцетна есенция. Навлажнете памучна подложка, избършете петното и повторете лечението, ако е необходимо. Всички тези инструменти не винаги могат да се справят със замърсяването, така че за гарантиран резултат използвайте услугите на професионални майстори за химическо чистене.

5

Отстранете канцелярското лепило от дрехите със сапун за пране. Навлажнете кърпа, старателно измийте, изплакнете и измийте по обичайния начин.

6

Отстранете казеиновото лепило от тъканите с бензин или разтворител 646, ако предметът е направен от деликатен материал, използвайте глицерин или амоняк. За да използвате всеки продукт, навлажнете гъба или памучна подложка, избършете петното, повторете лечението, ако е необходимо, измийте продукта.

7

Отстранете лепилото за дърво от дрехите със сапунен разтвор. Накиснете продукта в разтвор за няколко часа, почистете мръсотията с четка, изплакнете, измийте по обичайния начин.

8

Магазините за хардуер продават средства за отстраняване на петна, предназначени за премахване на лепило. Ако е необходимо, можете да ги използвате, като първо прочетете инструкциите от производителя.