Logo decormyyhome.com

Как да изтриете лепило върху стъкло

Как да изтриете лепило върху стъкло
Как да изтриете лепило върху стъкло

Видео: Декупаж върху стъкло с хамелеонови бои за стъкло 2024, Юли

Видео: Декупаж върху стъкло с хамелеонови бои за стъкло 2024, Юли
Anonim

Следите от лепило върху стъклото могат да останат след ремонтни работи или от стикерите на производителя. Опитайте се да премахнете петна възможно най-скоро. В противен случай ще бъде по-трудно да изтриете лепилото.

Image

Ще ви трябва

Течност за миене на съдове, амоняк, бензин, керосин, бял спирт, ацетон, чистачка.

Инструкция за употреба

1

Пригответе следното решение. Смесете 1 чаена лъжичка течност за миене на съдове и 1 супена лъжица 10% амоняк. Поставете получения разтвор върху замърсена област от стъкло и оставете за 1 час. През това време периодично навлажнявайте петното. Когато лепилото омекне, внимателно го отстранете с чиновнически нож или друг остър предмет.

2

Купете чистачка в магазин за автомобили или бензиностанция. Нанесете върху петно ​​и изчакайте няколко минути. След това отстранете лепилото с чиновнически нож.

3

Ако не сте имали чистачка под ръка, използвайте бензин или керосин. Навлажнете памучна подложка в разтворител и нанесете върху замърсяване за 15 минути. След това време изстържете лепилото с чиновническо ножче.

4

За да почистите стъклото от петна от лепило, можете да използвате ацетон, бял спирт или средство за отстраняване на лак за нокти. Поставете продукта на мръсно място и изчакайте известно време. Отстранете следите от лепило със стъргалка или бръснач.

5

Внимателно отстранете свежи петна от PVA лепило с хартиена кърпа. След това избършете с гъба от пяна, потопена в чиста топла вода. Подсушете с памучна кърпа и полирайте. Застарелите петна трябва да бъдат омекотени преди отстраняване. Затова нанесете малко препарат за миене на съдове, разреден с вода, върху замърсената зона и оставете за известно време. След това избършете чашата с мека кърпа.

6

След като чашата е напълно почистена, измийте я. Можете да използвате чистачка за това. Разпръснете продукта равномерно върху повърхността, отстранете замърсяванията с памучна кърпа и полирайте кърпи от микрофибър, за да блести. Можете също да разредите амоняк във вода - 1 супена лъжица амоняк в 5 литра вода.