Logo decormyyhome.com

Как да измиете изсъхналата кръв

Как да измиете изсъхналата кръв
Как да измиете изсъхналата кръв

Видео: Премахване на изсъхнали жълти петна в райграс трева за възстановяване на тревни площи 2024, Юли

Видео: Премахване на изсъхнали жълти петна в райграс трева за възстановяване на тревни площи 2024, Юли
Anonim

Петната от изсушена кръв, особено върху леки плътни тъкани, са доста голям проблем при измиването. Въпреки това, използвайки някои доста достъпни средства, можете да се справите с този проблем.

Image

Ще ви трябва

  • - трапезна сол;

  • - водороден пероксид;

  • - сода пепел;

  • - картофено нишесте;

  • - амоняк.

Инструкция за употреба

1

Накиснете оцветената кърпа в студена вода. За измиване на такива петна гореща вода не се препоръчва. Когато петното се намокри, изплакнете кърпата и сменете водата. За тъмни неща това може да е достатъчно.

2

За да премахнете изсушените петна от кръв, можете да опитате да накиснете тъканта в разтвор на натриев хлорид. За да направите това, разтворете супена лъжица сол в литър вода и оставете оцветената тъкан в този разтвор за дванадесет часа. След накисване измийте замърсената зона със сапун и вода в вода със стайна температура.

3

Можете да опитате да се справите с петното с водороден прекис. За да направите това, капнете три процентен разтвор на водороден прекис върху замърсена тъкан. След пет минути изплакнете разтвора и измийте замърсеното нещо, изсипвайки почистващ препарат върху петното. За да не повредите цвета на тъканта, премахвайки петното по този начин, проверете ефекта на водородния пероксид върху незабележимата зона на тъканта.

4

Изсушената кръв от леките тъкани може да се отстрани чрез накисване на замърсеното нещо в разтвор на сода. За целта разбъркайте петдесет грама сода в литър вода и накиснете замърсената тъкан в този разтвор за десет часа. След накисване изплакнете предмета и го разтегнете с белина.

5

Картофеното нишесте ще помогне за премахване на изсъхналите петна от коприна. Направете каша от студена вода и нишесте, поставете я върху замърсена област от тъканта и изчакайте нишестето да изсъхне. Извадете нишестето и изплакнете кърпата в сапунена вода, а след това в разтвор на чаена лъжичка столов оцет на литър вода.

6

Можете да премахнете петното от вълната с амоняк. За да направите това, проверете ефекта на амоняка върху тъканта в някаква не много забележима област, след което избършете замърсената зона с тампон, като го накиснете в три процентен разтвор на амоняк. Изплакнете третирания продукт във вода със стайна температура.

Премахване на петна от различен произход