Logo decormyyhome.com

Как да премахнете яка на ризата

Как да премахнете яка на ризата
Как да премахнете яка на ризата

Видео: Конструиране на мъжка риза - ръкав и яка 2024, Юли

Видео: Конструиране на мъжка риза - ръкав и яка 2024, Юли
Anonim

Себумът и потта проникват дълбоко в тъканните влакна. Мазната яка на ризата е много трудна за подреждане с редовна автомивка. Но знаейки някои трикове, можете да облекчите задачата си.

Image

Ще ви трябва

  • Сапун за пране

  • Измиващ прах или течен гел

  • Климатик за дрехи

  • сол

  • таз

Инструкция за употреба

1

Намокрете яката на ризата ви с топла вода и измийте със сапун за пране. Работете добре с тъканта. Вместо сапун можете да използвате прах за пране, разреден с вода до състояние на грис, или специален измиващ гел. Ако мръсотията е твърде пълна, след първото напукване изплакнете яката и измийте отново.

2

Разтворете малко количество прах за пране или гел в леген с топла вода, добавете чаена лъжичка сол и сложете риза със сапунена яка за един час.

3

Сега остава да изтръгнете излишната вода и без да изплаквате да сложите ризата в пералнята, да настроите температурата до 50 С (това е достатъчно, за да се разтвори мазнината и да запазите цвета на вещта) и да измиете предмета по обичайния за вас начин с добавяне на прах за пране и балсам. Ако след измиване има мазни петна по яката, след това повторете всички стъпки отново.

Обърнете внимание

Честото измиване неизбежно ще влоши състоянието на дрехите и по-скоро ще ги направи неизползваеми. Въз основа на това колко дълго искате да носите нещото, колко трябва да е чист всеки ден и колко бързо се замърсява, съставете си график за пране. Особено мръсни предмети и ризи трябва да се перат отделно от другите дрехи.

Полезни съвети

Не пестете от прах за пране. Евтиното се изисква много повече от висококачествените скъпи, а неговите почистващи свойства оставят много да се желае. Дайте предпочитание на измиващи гелове, които разтварят себум върху дрехите. Солта, добавена към водата за измиване, помага да се поддържа яркостта на цвета на тъканта.

Как да гладите яка на риза - съвети за истински майстори на занаятите