Logo decormyyhome.com

Как да премахнете зелените петна

Как да премахнете зелените петна
Как да премахнете зелените петна

Видео: Премахване на петна с PUER 2024, Юли

Видео: Премахване на петна с PUER 2024, Юли
Anonim

Не винаги е възможно да се премахне петно ​​от блестящо зелено с обикновен прах, поради което този вид замърсяване се счита за труден за отстраняване. Ако многократното измиване не се справи с петното, опитайте се да го премахнете с помощта на народни методи.

Image

Ще ви трябва

  • - прах за пране

  • - средство за отстраняване на петна

  • - водороден пероксид

  • - медицински алкохол

  • - амоняк

  • - нишесте

  • - памучни подложки

Инструкция за употреба

1

Първо измийте замърсения предмет с средство за отстраняване на петна без хлор. Но преди това внимателно проучете информацията, която обикновено е написана на етикета на всякакви дрехи: възможно е използването на средство за отстраняване на петна да е крайно нежелателно. Ако няма специални предупреждения, изсипете малко количество от продукта на сухо място, изчакайте толкова време, както е описано в инструкциите, след което измийте вещта по обичайния начин, като добавите още малко средство за отстраняване на петна към пералнята.

2

Ако не беше възможно да се премахне зеленото петно, 3% водороден пероксид ще помогне. За да направите това, или използвайте навлажнена в него памучна подложка, или изсипете малко пероксид върху самото петно. Ако петното е свежо, то след няколко секунди ще изчезне. След това измийте продукта по обичайния начин.

3

Можете да се отървете от замърсяване с медицински алкохол. Но не забравяйте, че не може да се използва върху ацетатни тъкани, тъй като може да навреди на цвета на тъканта. Намокрете памучен тампон в него и внимателно разтрийте замърсената зона. Може би, за да се премахне напълно блестящото зелено от дрехите, ще са необходими няколко тампона. След тази процедура не забравяйте да измиете замърсеното нещо.

4

По същата аналогия може да се използва амоняк. Вземете 1 чаша вода и разтворете в нея половин чаена лъжичка амоняк. След това опитайте да разтриете петното с памучна подложка, навлажнена с разтвор, и след това изпратете предмета на пране.

5

Намокрете петното с вода и го поръсете с много нишесте. След това разклатете нишестето и повторете процедурата отново, докато замърсяването започне да изчезва. След това измийте продукта, като добавите малко количество за отстраняване на петна към праха. Ще бъде много по-лесно да почистите петното от зеленото, ако е прясно. Ако тя „парадира“ върху дрехите в продължение на няколко часа или дни, ще бъдат необходими многократни повторения на някой от тези методи.