Logo decormyyhome.com

Как да измиете петна с бебешки дрехи

Как да измиете петна с бебешки дрехи
Как да измиете петна с бебешки дрехи

Видео: Съвети за бебешки дрешки и как да се грижим за тях 2024, Юли

Видео: Съвети за бебешки дрешки и как да се грижим за тях 2024, Юли
Anonim

В детското облекло често можете да намерите петна от различен произход. Можете да върнете нещата в чист вид с помощта на импровизирани средства. Освен това, колкото по-бързо започнете да забелязвате, толкова по-голям е шансът за положителен резултат.

Image

Ще ви трябва

Бял спирт, рафиниран бензин, средство за отстраняване на лак за нокти, алкохол, течност за миене на съдове, средство за отстраняване на петна.

Инструкция за употреба

1

Извадете дъвката от детското облекло по следния начин. Поставете предмета в найлонова торбичка. След това поставете във фризера за известно време. Когато венеца напълно замръзне, изстържете го с метална пила за нокти или нож. Ако след отстраняване на дъвка остане следа, използвайте медицински алкохол.

2

Почистете маслени бои с бели спирт или рафиниран бензин. Намажете памучна подложка в разтворител и нанесете върху замърсена зона на дрехи. След няколко минути отстранете боята. Мазните петна могат да останат след обработка с бензин. За да се отървете от тях, обработете тъканта с амоняк. След това измийте продукта, както обикновено. Преди употреба тествайте тъканта за устойчивост на този продукт.

3

Обърнете замърсените дрехи от грешната страна. Изплакнете замърсената зона под течаща вода. Ако петното не може да бъде напълно отстранено, измийте пистата с препарат за отстраняване на петна или сапун за пране. По този начин петна могат да бъдат отстранени от бои на кръв и вода.

4

Лекувайте петното от лепило с средство за отстраняване на лак за нокти. Навлажнете памучен тампон в продукта и прикрепете към повреденото място. Оставете за няколко минути. След това изплакнете петното с течаща вода и измийте бебешките дрехи в пералнята.

5

Използвайте медицински алкохол, за да премахнете следи от химикалки и химикалки с филц. Намажете замърсената зона с памучна подложка, навлажнена с разтворител. След 5-10 минути повторете процедурата. След това изплакнете дрехите си в течаща вода и измийте в топъл сапунен разтвор.

6

В малък съд смесете течността за миене на съдове и водата. Нанесете гресното петно ​​с гъба за пяна. Оставете в това положение за няколко часа. След това време изплакнете тъканта и измийте както обикновено.

7

Отстранете петна от сок и плодове с вряла вода. Издърпайте замърсената зона над съда и изсипете вряла вода. Не накисвайте нещата в гореща вода - боята може да избледнее. След почистване на тъканта измийте продукта. Предварително измийте оцветените петна с средство за отстраняване на петна.