Logo decormyyhome.com

Как да премахнете петна от риба

Как да премахнете петна от риба
Как да премахнете петна от риба

Видео: Как да премахнете петно от килим, мокет или мека мебел? 2024, Юли

Видео: Как да премахнете петно от килим, мокет или мека мебел? 2024, Юли
Anonim

Рибата оставя мазни петна по дрехите, с които може да се борави с импровизирани средства, предназначени за премахване на мазнини. Но най-неприятното е, че миризмата на риба остава, с което е доста трудно да се справите.

Image

Ще ви трябва

  • - нишесте;

  • - оцет;

  • - средство за отстраняване на петна;

  • - прах за пране;

  • - глицерин;

  • - амоняк;

  • - хлорен белина;

  • - почистващ препарат за съдове.

Инструкция за употреба

1

За да премахнете миризмата и петна от риба от дрехи или покривки, продължете с това веднага след като забележите, че нещото е замърсено.

2

Поръсете мазно петно ​​върху картофеното нишесте. Той абсорбира излишната мазнина. След 30 минути почистете нишестето с четка. Разтворете 1 супена лъжица 8% оцет в две супени лъжици вода, навлажнете много петна, измийте продукта в пералнята, като използвате програма, подходяща за вашия тип плат.

3

За да премахнете петна от риба без много усилия, използвайте средства за отстраняване на петна, предназначени за борба с мазни петна върху бели или цветни тъкани. Поставете препарат за отстраняване на петна Vanish върху петното, добавете при измиване. Този метод помага да се премахнат мазните петна и миризмата, без да се използват допълнителни средства.

4

Отстранете старите петна от риба със смес от глицерол и амоняк. За да приготвите състава, смесете 1 чаена лъжичка глицерин с две чаени лъжички вода, добавете 6 капки амоняк, навлажнете мястото обилно, оставете за 20 минути, изплакнете продукта в сапунена вода, измийте по обичайния начин. Такъв състав е подходящ за отстраняване на рибни петна от всички видове тъкани, включително естествена и изкуствена коприна, велур, кадифе, ацетат, гипура.

5

Ако сте оцветили бяла памучна кърпа, изсипете топла вода в леген, добавете 1 капачка белина на основата на хлор, накиснете кърпата за 15 минути, навийте я, изплакнете я, измийте я в пералнята по обичайния начин за пране на памучни дрехи.

6

Използвайте препарат за миене на съдове, за да премахнете рибните петна от всички видове тъкани. Намажете мястото обилно, оставете за 24 часа, изплакнете с вода, измийте в пералнята. Този метод е напълно безопасен за всяка тъкан и ефективно премахва рибните петна.

Свързана статия

Как да премахнете петна от дрехите