Logo decormyyhome.com

Как да перете дрехите от потта

Как да перете дрехите от потта
Как да перете дрехите от потта

Видео: Lifehacks: Пране, простиране и подреждане на дрехи 🧺 2024, Юли

Видео: Lifehacks: Пране, простиране и подреждане на дрехи 🧺 2024, Юли
Anonim

Лятната жега и задушната атмосфера на офисите често водят до появата на жълтеникави петна от пот върху любимите ви дрехи. Те не само изглеждат неестетични, но запазват неприятна миризма. Дългосрочното присъствие на тези петна води до унищожаване на влакната на тъканта, особено за коприна, памук, вълна и лен. Премахнете незабавно петна, тъй като голямо количество киселини, съдържащи се в човешката пот, багрилата много бързо се обезцветяват.

Image

Ще ви трябва

  • - Сол;

  • - бензин;

  • - денатуриран алкохол;

  • - амоняк;

  • - хипосулфит;

  • - оцет;

  • - сапун за пране;

  • - четка за дрехи.

Инструкция за употреба

1

Разтворете чаена лъжичка хипосулфит в чаша вода. Почистете петното с гъба или чиста кърпа. След това изплакнете добре третираната зона с топла вода.

2

Петната по лигавицата на якетата помагат за почистване на амоняка. Разредете няколко капки в чаша вода и избършете тъканта, докато петното изчезне. Този метод не може да се използва за предната страна на якето.

3

Разрежда се в равни пропорции амоняк и метилиран спирт. Тази смес перфектно премахва петна от пот от продукти, изработени от бяла коприна, включително естествена коприна.

4

За да премахнете петна от пот от яки и маншети, разредете в равни пропорции разтвор на сапун за пране и амоняк. Разтрийте сместа в замърсени места. Ако петната са стари, можете да оставите нещата за 5-10 минути. След това изплакнете обилно с топла вода и изплакнете в топла вода с добавяне на оцет.

5

Течният амоняк може да се използва като превантивна мярка срещу петна по неща, които често носите. За да направите това, просто добавете амоняк във водата, когато изплаквате. Разредете 1 чаена лъжичка в литър вода и изплакнете чистото. Разбира се, това е възможно само с ръчно пране.

6

Силен физиологичен разтвор помага срещу стари петна от пот. Разредете 1 супена лъжица трапезна сол в чаша вода. Изплакнете обилно петното с този разтвор и след това изплакнете много добре в хладна вода.

7

Петната от пот могат да бъдат отстранени с бензин от вълнени и вълнени тъкани. Навлажнете четката за дрехи и внимателно почистете замърсената зона. След това измийте петното със сапун за пране и изплакнете добре с топла вода.

8

За яките пригответе разтвор от вода, амоняк и трапезна сол. Смесете ги в съотношение 3: 3: 1. Разбъркайте добре, докато солта се разтвори напълно, след това използвайте тампон за лечение на петното. Изплакнете продукта в топла вода. Винаги използвайте четка за измиване на яки, това им помага да поддържат твърда форма.

9

Старите петна от пот върху елементи от бял памук могат да се сварят в разтвор на сапун за пране. Настържете сапуна и разредете 1 супена лъжица в литър вода. Изчакайте сапунът да се разтвори и напълнете прането. Доведете сапунения разтвор до кипене, след това намалете котлона и оставете да къкри, разбърквайки, 5-10 минути. Оставете нещата да се охладят в разтвора. След това изплакнете всичко много внимателно. Този метод е добре подходящ за дебели спално бельо.

10

За да премахнете петна от пот от козината, смесете 1 супена лъжица бензин, 1 супена лъжица амоняк и 1 чаена лъжичка сол. След това разредете получената смес в чаша вода. С това решение избършете козината, докато петното изчезне. След почистване козината трябва да бъде добре проветрена, за да се отърве от миризмата на бензин.

Обърнете внимание

Преди да започнете премахването на петна, винаги проверявайте устойчивостта на цвета на незабележимо място.

как да премахнете дрехите от миризмата на пот