Logo decormyyhome.com

Как да почистите двигателното масло

Как да почистите двигателното масло
Как да почистите двигателното масло

Видео: Как да сменим маслен филтър и моторно масло на FORD FOCUS 2 (DA) (ИНСТРУКЦИЯ AUTODOC) 2024, Юли

Видео: Как да сменим маслен филтър и моторно масло на FORD FOCUS 2 (DA) (ИНСТРУКЦИЯ AUTODOC) 2024, Юли
Anonim

Когато моторното масло попадне върху тъканта, се образуват устойчиви кафеникави петна, които не могат да се отмият с прах. Ако сте изцапали дрехи, които е жалко да изпратите до вилата или да изхвърлите, опитайте се да се отървете от замърсяването.

Image

Ще ви трябва

  • - средство за отстраняване на петна;

  • - белина;

  • - течност за миене на съдове;

  • - разтворител.

Инструкция за употреба

1

Петното, което току-що сложите, може да се отстрани с препарат за миене на съдове, който добре разгражда мазнините. Изтрийте замърсяванията и нанесете малко течност върху петното. След час поставете продукта в барабана на пералнята, задайте желаната програма и максималното нагряване на водата, което е подходящо за този тип материали.

2

Ако петното е старо, нанесете върху него средство за отстраняване на петна. Ако използвате продукта под формата на прах, първо го разредете в топла вода, като спазвате дозировката, посочена в инструкциите за употреба. След 15-30 минути просто измийте предмета в сапунена вода и изплакнете обилно.

3

Петната могат да бъдат отстранени от бели продукти с кислородна белина. Използвайте го като средство за отстраняване на петна. Посочете подробни инструкции в инструкциите, но леко увеличете времето на експозиция, тъй като маслото се отстранява много слабо от тъканите. Ако петното не изчезне напълно първия път, повторете лечението.

4

Частично избършете петното от моторното масло може да бъде керосин или разтворител. Но внимавайте, защото можете да повредите тъканта. Накиснете материала в течност и след 15 минути го измийте старателно на ръка. Отстранете всички остатъци с средство за отстраняване на петна.

5

Занесете продукта на химическо чистене, ако се страхувате да не го повредите с различни средства. Там ще премахнат петното срещу много разумна такса. Само за няколко дни можете да вземете любимото си нещо безопасно и здраво и най-важното - чисто.

Полезни съвети

На мястото на петното можете да залепите декоративен модел или да шиете красива лепенка. За да направите това, свържете се с шивашката работилница или проявете малко въображение. Между другото, готови лепенки могат да бъдат намерени в магазините. Достатъчно е просто да ги сложите върху кърпа и да ги гладите старателно - така можете да скриете присъствието на петно ​​от очите на другите и дори да украсите дрехите си малко.