Logo decormyyhome.com

Как да миете хавлиени кърпи, като същевременно ги поддържате меки

Как да миете хавлиени кърпи, като същевременно ги поддържате меки
Как да миете хавлиени кърпи, като същевременно ги поддържате меки

Съдържание:

Anonim

Качеството на разпръскването е силно повлияно от водата. За този процес е по-добре да попълните минерал или филтриран. Необходими са добри почистващи препарати - това може да бъде измиваща течност или прах за деликатни тъкани. Неговите частици са мънички, така че няма да навредят на тъканта.

Image

Дали измиването е ефективно се влияе от няколко фактора.

Режим на пране

За разтягане трябва да изберете правилния режим. Подходящ за този тип тъкан се счита за 30-40 градуса. Когато миете продукти със значителни примеси, можете да увеличите температурата до 50 градуса, но не повече. За процеса на измиване задайте режима с минималния брой обороти. Варенето на махрови продукти е противопоказано.

При машинно пране е необходимо да зададете деликатния режим, за изплакване и въртене - минималният възможен брой обороти. Полезно е да използвате торба за измиване на деликатни вещи. Така бримките на материала няма да се търкат върху вътрешната повърхност на машината и няма да се повредят. Ако има сушилня, след измиване е по-добре да поставите кърпи в нея. Можете също да разклатите измити предмети, за да изправите влакната и да ги оставите да изсъхнат върху равна повърхност.

Ръчно измиване

Кърпи за ръчно пране, както следва:

  • Съберете топла вода и разредете избрания продукт в нея.

  • Кърпи, поставени в сапунена вода за половин час.

  • Изцедете вода, изплакнете кърпи с душ вода, включително силно налягане.

  • Напълнете отново с топла вода, добавете сол, така че махра да е пухкава.

  • Извършване на изплакване. За миене на ръце сменете водата няколко пъти. Последният от тях след натискане на кърпите трябва да остане чист.

Кърпи се отвиха. По време на извличането на вода не е необходимо продуктът да бъде усукан, за да не повреди влакната.

Можете да ги окачите в сушилня или на място, което е добре вентилирано.

Как да миете хавлиени кърпи

Вместо прахове за измиване, си струва да изберете специални течности. Разтварянето им във вода е по-бързо и по-ефективно, а при изплакване се измива напълно. Течните перилни препарати могат да се справят добре с мръсотията.

Използването на малко количество оцет помага да се намали сковаността на водата, използвана за измиване и омекотява тъканните влакна. За да направите това, имате нужда от половин чаша девет процента прозрачен оцет на десет литра вода.

Характеристики на сушене и гладене

Сушенето на кърпи може да се извърши автоматично, ако се използва пералня. Преди да окачите предметите, които миете на ръка, трябва да разклатите добре всеки от тях - това помага на влакната да се изправят.