Logo decormyyhome.com

Как да премахнете черните петна

Как да премахнете черните петна
Как да премахнете черните петна

Видео: КАК ДА ПРЕМАХНЕМ ЧЕРНИТЕ ТОЧКИ ЛЕСНО? 2024, Юли

Видео: КАК ДА ПРЕМАХНЕМ ЧЕРНИТЕ ТОЧКИ ЛЕСНО? 2024, Юли
Anonim

Може би всеки, който е имал късмет да засади петно ​​върху нов костюм или риза, празнична рокля или тапицерия, вероятно е мислил за такъв въпрос. Въпреки че няма универсално средство за защита, но с цялото разнообразие от замърсяване, има някои общи правила за пране на дрехи с петна.

Image

Инструкция за употреба

1

За начало определете "възрастта" на петното и с какво дрехите ви са все еднакви. Не забравяйте, че колкото по-старо е петното, толкова по-трудно е да се отървете от него. Опитайте се да оцветите прясно петно ​​с прах за пране или сапун за пране, ако петното все още остава, след това преминете към по-ефективни методи.

2

Преди да използвате който и да е продукт, предназначен за премахване на петна, опитайте го на малко парче или от вътрешната страна на дрехите, за да проверите напълно устойчивостта на цвета и устойчивостта на тъканта.

3

Почистете продукта с мръсотия и прах с четка, а също така навлажнете тъканта около петното с вода. Това ще намали вероятността от образуване на „ореол“ в близост до почистената зона.

4

Ако петното е мазно, поставете парче бяла кърпа отвътре и избършете петното от краищата до средата с тампон, навлажнен с обилно средство за отстраняване на петна. Ако „ореолът“ все още се е образувал, направете тази процедура отново и изплакнете дрехите си.

5

Поръсете малко количество нишесте върху третираната зона, тя абсорбира много добре мръсотията и след това използвайте тампон, навлажнен с разтвор. След това оставете тъканта да изсъхне, след което отстранете нишестето с четка.

6

За да премахнете черните петна от битум от работното облекло, използвайте аерозолен препарат за почистване, като например "Автоматично почистване за битумни петна"

7

Отстранете старите петна по дрехите с топъл лимонов сок, като същевременно държите продукта върху тенджера с вряла вода.

8

Опитайте също да премахнете петното с лимонов сок, разреден наполовина с водка, след което избършете областта с кърпа, навлажнена с разтвор на вода с малко количество амоняк.

9

Отстранете черното петно ​​от боята за коса с разтвор на хидросулфит (1 чаена лъжичка на чаша вода) или разтвор на амоняк с водороден пероксид. Загрейте разтвора до 60 градуса, накиснете тампон в него и избършете петното от краищата до средата. След това измийте предмета в топла сапунена вода и изплакнете обилно.

10

Не почиствайте веднага петното от замърсявания. Оставете да изсъхне, почистете потта със слаб разтвор на боракс и избършете със сух парцал.

11

Отстранете петна от мастило с разтвор на амоняк и сода за пиене (добавете две чаени лъжички сода и една чаена лъжичка алкохол в чаша вода) или лимонов сок. За да направите това, навлажнете памучен тампон със сок, прикрепете към петното, изплакнете почистената зона с вода и след това я избършете на сухо с кърпа.