Logo decormyyhome.com

Как да ремонтирате маркуча за прахосмукачка

Как да ремонтирате маркуча за прахосмукачка
Как да ремонтирате маркуча за прахосмукачка

Видео: Силиконови ролки за ремонт Mighty Fix It 2024, Юли

Видео: Силиконови ролки за ремонт Mighty Fix It 2024, Юли
Anonim

Прахосмукачката ви работи чудесно, въпреки че вече е над десет години. Но имаше проблеми с маркуча. Не бързайте да го изхвърлите, опитайте се сами да поправите маркуча.

Image

Ще ви трябва

Стара гума за велосипеди, гумена тръба, лепяща лента, ножици, парче тел, ластик.

Инструкция за употреба

1

Най-често гъвкавият маркуч на прахосмукачка може да изтече на места, където минава линията на огъване. Ето защо, ако вашата прахосмукачка е станала по-слаба при затягане на въздух, нейната мощност спада и звукът се усилва по време на работа, внимателно проверете маркуча по цялата му дължина.

2

Може би по време на процеса на почистване големи прахове попаднаха в прахосмукачката и маркучът просто се запуши. За да премахнете чужд предмет, протегнете маркуча и погледнете навътре. Ако няма хлабина, вземете дълга рейка със заоблен край и почистете маркуча.

3

Ако се открият незначителни пукнатини, направете специален слой. За целта вземете стара гума за велосипеди, отрежете парче малко по-голямо от повреденото място от нея и го издърпайте върху маркуча на прахосмукачката. Закрепете с гумени ленти на мястото на износване.

4

Ако маркучът е почти счупен, тогава го изрежете напълно. Вземете дебела гумена тръба с подходящ диаметър. Отсечете 10 сантиметра от него, поставете разединените краища на маркуча върху тази тръба и закрепете с тел. Увийте електрическа лента в горната част на връзката.

5

По-опростен и по-достъпен начин за ремонт на маркуч е да го навиете с импровизирани средства. Той ще бъде ефективен, когато пукнатината в маркуча е все още малка. Тук можете да използвате както обикновена широка лента, така и лента за поставяне на прозорци. Внимателно свържете повредената зона и увийте. Преминете през лентата няколко пъти, хващайки по 7-8 сантиметра от всяка страна на пролуката.

6

Разбира се, всички тези методи са само временна мярка. Следователно, най-надеждният вариант е да закупите нов маркуч. Ако вашият град няма специализирани магазини, направете разходка из пазара на бълхи. Там определено ще вземете маркуч за старата си прахосмукачка и това ще ви струва много евтино. След подмяна на маркуча прахосмукачката ще ви служи повече от една година.

как да ремонтирате самата прахосмукачка