Logo decormyyhome.com

Как да настроите газовата печка

Как да настроите газовата печка
Как да настроите газовата печка

Видео: Советы по эксплуатации ГБО 2024, Юли

Видео: Советы по эксплуатации ГБО 2024, Юли
Anonim

В наши дни всяка секунда в къщата има газова печка. От време на време е необходимо да се извършват превантивни прегледи за неговата работоспособност (работоспособността на крана, с който е блокиран газът, ако има течове), защото здравето на собствениците и най-важното на живота зависи от това. Въпреки това, за да защитите себе си и близките си от проблеми с газова печка, трябва да вземете това сериозно.

Image

Ще ви трябва

  • - да получите най-удобния достъп до газовата печка;

  • - марля маска, направена от няколко слоя;

  • - сапунен разтвор (приготвен у дома) за определяне на изтичане на газ;

  • - набор от ключове;

  • - устройство за проверка на нивото на поставяне на газова печка.

Инструкция за употреба

1

Един от важните фактори е да се провери пригодността на помещението, в което е монтирана и регулирана газовата печка. Проверете дали вентилационната система работи добре. Ако няма качулка, не забравяйте да отворите прозорците по време на първата работа на газовата печка.

2

Преди да инсталирате газова печка, регулирайте правилността на нейното поставяне спрямо повърхността на пода.

3

За да се предпазите от отравяне с газ, не забравяйте да носите маска и едва след това пристъпете към проверка на газовата система.

4

Намажете местата със сапунена вода на съединенията на газопровода, след което проверете дали резбовите връзки са стегнати или има изтичане на газ - сапунените мехурчета ще започнат да се надуват на мястото на теча. Ако течът е счупен, използвайте инструмент за отстраняване на този проблем.

5

Регулирайте нивото на подаване на газ към горелката, като използвате клапаните, разположени на печката по време на работа на газовата печка.

Обърнете внимание

Ако възнамерявате да инсталирате газова печка в близост до други източници на газ, най-добре е да се консултирате със специалисти дали помещението е достатъчно вентилирано, за да избегнете отравяне с газ или експлозивни ситуации.

Полезни съвети

Ако е възможно, по-добре е да осигурите и инсталирате заземяване (ако вашата печка се запалва автоматично) и допълнителна вентилация в помещението, като допълнение към прозорец или врата, които се отварят навън, за да се избегнат отравяния с газ и експлозивни ситуации. Ще бъде хубаво, ако има възможност да инсталирате малко топлозащитен материал близо до печката. Не позволявайте газът да гори повече от два часа по време на първата употреба или след промяна на типа газ. Също така, от време на време, не забравяйте да поканите специалист, който да провери газовата система. Не винаги е възможно всичко да се коригира самостоятелно.