Logo decormyyhome.com

Как да измиете въглеродните отлагания върху стъклена врата на камината

Как да измиете въглеродните отлагания върху стъклена врата на камината
Как да измиете въглеродните отлагания върху стъклена врата на камината

Съдържание:

Anonim

Стъклените врати и амортисьорите в камини ви позволяват да се насладите на гледката на забавен горящ огън и да не страдате от дим и миризма. Но стъклото има свойството бързо да се покрие със сажди, вратите стават мътни, тъмни или дори черни, с дебел слой от неотмиваща сажди. Има специални инструменти за почистване на стъкло от камина, можете да използвате и обикновени почистващи препарати или други методи.

Image

Как да измиете сажди?

Стъклените врати могат да имат различна степен на замърсяване. Ако постоянно следите за чистотата им, те ще бъдат покрити само с малък слой сажди, който се отстранява по-лесно от твърдите и гъсти сажди. Саждите лесно се раздробяват вестници, смачкани и напоени с вода, платнени парцали, навлажнени с всеки почистващ разтвор или препарат за миене на подове или прибори. Опитните собственици на камини съветват да почистват чашата от сажди с пепел от една и съща камина: изсипете пепел върху влажна кърпа или вестник и старателно избършете цялата повърхност.

Спрейовете и други продукти, предназначени за почистване на мантинелни стъкла, също помагат при сажди, те се продават в хардуерни магазини и специализирани отдели, продаващи камини. Достатъчно е да избърсвате вратата веднъж седмично с това решение, за да поддържате чистотата на камината.