Logo decormyyhome.com

Как да измиете шлака

Как да измиете шлака
Как да измиете шлака

Видео: Почему при сварке шлак оказывается по середине шва, а металл по краям? 2024, Юли

Видео: Почему при сварке шлак оказывается по середине шва, а металл по краям? 2024, Юли
Anonim

В тиган или тиган може да се образува дебел слой изгаряне, ако домакинята не е успяла да намали навреме топлината и храната е изгорена. Да се ​​справите с такъв проблем е доста трудно, но модерните почистващи продукти значително опростяват тази задача.

Image

Ще ви трябва

  • - сода за хляб;

  • - почистващ гел;

  • - почистващ прах;

  • - оцет;

  • - лимонена киселина;

  • - желязна четка;

  • - гъба за миене на съдове;

  • - почистващ препарат за съдове.

Инструкция за употреба

1

За да премахнете горящия слой от изгорелите прибори без никакви затруднения, пригответе голям съд, поставете в него всички съдове, които изискват почистване, изсипете 5 супени лъжици сода за хляб, налейте вряща вода и поставете на огън. Довеждайки до кипене, изключете котлона, оставете съдовете за 12-14 часа. След определеното време извадете всички тенджери и тигани, изплакнете под течаща вода с твърда гъба и препарат за съдове. Този метод ви позволява лесно да се справите с изгарянето, без да полагате значителни усилия.

2

Ако нямате голям капацитет или не искате да се забърквате с накисването, купете почистващ гел, предназначен да премахва ръждата. Изсипете обилно изгорелите съдове, разпределете гела с гъба, оставете за 30 минути, изплакнете съдовете и тиганите под течаща вода с гъба. Ако не целият изгарящ слой е отстранен, но това се случва, когато саждите са достатъчно дебели, повторете процедурата. Когато използвате гела, носете гумени ръкавици, за да не повредите кожата на ръцете.

3

С помощта на желязна четка и прахообразен препарат можете да почистите горелката от емайлирани, чугунени, алуминиеви съдове, но подобна работа е старателна и отнема много време, така че е по-добре предварително да накиснете съдовете в голям контейнер.

4

Оцетната и лимонената киселина също вършат чудесна работа при изгарянето. Пригответе разтвора в голям съд, добавете 10 ml 70% оцетна киселина или 5 сашета с 20 ml лимонена киселина на 10 литра вода. Поставете изгорелите съдове, които смятате да почистите, поставете контейнера на огън и загрейте много, докато не е необходимо да довеждате разтвора до кипене, оставете съдовете за 12-15 часа, след което изплакнете под течаща вода с препарат за миене на съдове. Ако първият изгаряне не бъде премахнат напълно, повторете процедурата. Този метод помага да се направят всички тигани и тигани идеално чисти, няма да има следа от изгаряне.

шлака в тигана