Logo decormyyhome.com

Как да миете домакински уреди без химикали

Как да миете домакински уреди без химикали
Как да миете домакински уреди без химикали

Видео: GREEN AQUA BEGINNER'S GUIDE TO BUILDING BEAUTIFUL PLANTED TANKS 2024, Юли

Видео: GREEN AQUA BEGINNER'S GUIDE TO BUILDING BEAUTIFUL PLANTED TANKS 2024, Юли
Anonim

Повечето жени се стремят да поддържат кухненските прибори в идеален ред. Чистите домакински уреди не само ще предпазят от растежа на патогени, но и ще зарадват окото с лъчезарния си вид. Ето няколко прости съвета за почистване на кухненските уреди, без да използвате груби химикали.

Image

Ще ви трябва

- гъба; - четка; - лимонов сок; - сода за хляб; - почистващ препарат; - вода.

Инструкция за употреба

1

Резените от продукти често се залепват върху ножовете на миксера, които понякога са много трудни за измиване. За да премахнете тези примеси, изсипете гореща вода в кана на уреда, добавете малко сода. Включете смесителя с максимална скорост - поради бързото въртене на ножовете, изсушените замърсявания и остатъци от храна ще се измият от тях. След това налейте вода и изплакнете купата.

2

За да почистите вътрешността на микровълновата, поставете контейнер с вода, разредена с лимонов сок във фурната. Включете микровълновата за 10 минути в режим на средна вълна. Изпаряващата се течност ще разтвори изсушената кал и ще позволи да се отстрани без излишни усилия.

3

Накиснете подвижните части на газовата печка (решетки, пръстени на горелката) в топла вода с добавени няколко капки почистващ препарат. След това преминете върху тях с гъба, като използвате лек почистващ гел.

4

Повърхността на електрическа печка от металокерамика е трудно да се измие от изгорели петна. Изстискайте сока на половин лимон върху тях и оставете за малко. След това избършете с гореща вода - няма да има следа от петна.

5

Тропките, залепени и изсушени във вътрешността на вафленото желязо, могат лесно да бъдат отстранени. Изчакайте металните части да изстинат. След това изсипете малко сапунена вода върху гофрираната повърхност и внимателно ги избършете с мека четка за зъби.

6

Ако вашият тостер няма чекмедже за галета, почистете уреда по следния начин. Включете тостера три пъти на максимален режим и трохите ще изгорят. След това обърнете устройството и просто разклатете всичко, което остава вътре.