Logo decormyyhome.com

Как да различим рубина от изкуствения

Как да различим рубина от изкуствения
Как да различим рубина от изкуствения

Видео: Реальная стоимость юбилейного рубля с Лениным 1970 года ! 2024, Юли

Видео: Реальная стоимость юбилейного рубля с Лениным 1970 года ! 2024, Юли
Anonim

Съвременният пазар на скъпоценни камъни представя разнообразие от изкуствени рубини, отглеждани по различни начини. Истинските са доста редки. Но въпреки факта, че почти всички червени камъни в бижутата са синтетични, не е толкова трудно да се разграничи естествен рубин от изкуствен рубин.

Image

Ще ви трябва

  • - ултравиолетова лампа;

  • - фенерче.

Инструкция за употреба

1

Ако сте видели голям богат червен рубин на тезгяха на магазин за бижута, неговият произход определено трябва да ви предупреди, защото такива камъни са изключително редки в природата. Най-вероятно пред вас е фалшив.

2

Не забравяйте, че истинските естествени рубини не могат да бъдат перфектни по форма, за разлика от изкуствените камъни. При естествените рубини по правило има вътрешни дефекти. Ако забележите малки газови мехурчета вътре в рубина, които се различават по цвят от самия камък, пред вас има фалшив.

3

Ruby се отличава от другите скъпоценни камъни с високата си здравина. При взаимодействие с по-малко трайни камъни, истински рубин със сигурност ще остави малки драскотини по повърхността им. И поради факта, че естественият рубин няма разцепване, е почти невъзможно да се разруши този камък.

4

Можете да различите естествен рубин от изкуствен рубин, като използвате конвенционална ултравиолетова лампа. Едно фалшиво под влияние на светлината му ще стане оранжево, докато цветът на естествен рубин няма да се промени.

5

При ярка светлина цветът на естествен рубин става по-тъмен. Можете да потвърдите това с обикновен фенер с джоб. Обърнете внимание на структурата на камъка. Ако вътрешностите на иглата, които образуват мек "копринен блясък", се виждат ясно в рубина, тогава камъкът е истински.

6

Ако забележите пукнатина по повърхността на рубина, внимателно го погледнете. Тя може да говори за произхода на камъка. Пукнатина в истински естествен рубин може да бъде само в зигзагообразна форма. Освен това не трябва да свети. Но пукнатините в изкуствените рубини обикновено са прави и блестящи.

7

Преди да купите бижута, украсени с рубин, прочетете всички документи, доказващи автентичността на камъка.

растат рубини