Logo decormyyhome.com

Как да отворите кутия без отварачка за консерви

Как да отворите кутия без отварачка за консерви
Как да отворите кутия без отварачка за консерви

Видео: Отваряч със закачалка със собствените си ръце | Трябва да е във всяка къща #DIY 2024, Юли

Видео: Отваряч със закачалка със собствените си ръце | Трябва да е във всяка къща #DIY 2024, Юли
Anonim

Със сигурност мнозина са се сблъсквали с такава неприятна ситуация в домакинството, когато е било необходимо да се отвори консерва и, тъй като късметът щеше да има, нямаше отварачка за ръце. За да отворите всяка консервна кутия, независимо дали е стъклена или калаена, можете да използвате обикновен нож. Но това не е безопасно, така че има и други трикове и техники …

Image

Инструкция за употреба

1

Ако сте изправени пред проблема с отварянето на стъклен буркан, тогава можете да използвате … собствения си лакът. Да, да, просто го направете внимателно. Поставете буркана върху повърхност, която не се подхлъзва. След това визуално очертайте центъра на капака и с рязко движение го ударете с лакът. За да избегнете нараняване, не излагайте лакътя си, а го направете директно в дрехите си. Ако не работи за първи път, можете да ударите отново центъра на капака. В резултат краищата на капака ще се издигнат и можете да отворите кутията с ръце. В този случай бъдете внимателни, когато вдигате парцал, защото краищата на капака може да са остри.

2

Вторият вариант за отваряне на стъклен буркан е много подобен на първия, но вместо лакътя, можете да използвате няколко малки камъни голи. Опитайте да го използвате, за да вдъхнете капака вътре в кутията. Когато краищата на капака се отдалечат от шията на желаното разстояние, просто трябва леко да го извиете и да го извадите от кутията с ръце.

3

Понякога се сблъскваме с проблема с отварянето на тенекиена кутия. Всеки знае, че такива контейнери се състоят от две части. Първата част е самият буркан (дъно и стени), а втората е капакът. Капакът е прикрепен към основната част чрез кримпване на краищата на консервата. За да отворите кутия, просто леко огънете страните с клещи. Voila!

4

Ако нямате клещи под ръка, можете да отворите кутията по друг доказан начин. За да направите това, сложете калай върху плосък камък, така че отстрани да е отдолу. След това го разтрийте с камъка с премерени движения, докато калайът се изхаби. Периодично завъртете буркана, така че краищата на джантата да бъдат изтрити равномерно от всички страни. Камък с грапава повърхност е най-подходящ за този метод. По същия принцип можете да използвате друг алтернативен инструмент - файл.