Logo decormyyhome.com

Как да обезмаслите желязото си

Как да обезмаслите желязото си
Как да обезмаслите желязото си

Видео: Protecta Топлоустойчив спрей | Protecta Heat Resistant Spray 2024, Юли

Видео: Protecta Топлоустойчив спрей | Protecta Heat Resistant Spray 2024, Юли
Anonim

За да може желязото да издържи дълги години, е необходимо от време на време да премахвате котлен камък. За това можете да използвате специални или народни средства. В допълнение, много съвременни модели имат функция за самопочистване, което значително опростява процедурата.

Image

Ще ви трябва

Лимонена киселина, трапезен оцет, специален декалер.

Инструкция за употреба

1

Скала с лимонена киселина. Разтворете 10-15 g лимонена киселина в 500 ml вода. Изсипете получения разтвор в резервоара и загрейте ютията. След това натиснете бутона за пара. Охладете ютията и повторете процедурата отново. Вместо лимонена киселина можете да използвате лимонов сок.

2

Използвайте функцията за самопочистване. Налейте вода в резервоара, задайте максималната температура на нагряване на таблото. Изчакайте автоматично изключване и натиснете специалния бутон. Най-добре е да почистите над мивка или вана. По време на процедурата скалата ще избяга през дупките за пара на подметката на ютията. Ако е необходимо, можете да повторите стъпките от началото.

3

Вземете топлинно устойчиви съдове с високи страни. Подметката на ютията трябва да бъде свободно поставена в нея. Поставете няколко дървени пръчици в средата на чинията и поставете ютията. След това изсипете вряща вода в съдовете, така че подметката на желязото да потъне 1-2 см, и добавете лимонена киселина или трапезен оцет. Ефектът ще бъде по-добър, ако поставите контейнера на бавен огън. Оставете в това състояние за 10-15 минути.

4

Използвайте специален декалер. В хардуерните магазини голям избор от тези лекарства. Съставът на продукта включва слаби киселини, които ефективно се справят с варовик. Разредете праха във вода и напълнете в резервоара. Загрейте ютията до максимална температура и натиснете малко бутона за парно.

5

Изсипете декалера, който първо трябва да се разрежда с вода, в железния резервоар. Сгънете старата кърпа на няколко слоя и поставете ютията върху нея с подметката надолу. След час изсипете чиста дестилирана вода в резервоара, загрейте до максимална температура и включете функцията за пара.