Logo decormyyhome.com

Как да избелите спалното бельо

Как да избелите спалното бельо
Как да избелите спалното бельо

Видео: Дрехи за децата и мен от SHEIN + спално бельо 2024, Юли

Видео: Дрехи за децата и мен от SHEIN + спално бельо 2024, Юли
Anonim

Бялото постеля с времето става сиво. Можете да го избелите у дома, като използвате модерни избелватели. Освен това, не забравяйте за народните методи, изпитани във времето.

Image

Ще ви трябва

Кислородна белина, подобрител на почистващи препарати, перилен препарат, амоняк, терпентин, калиев перманганат, водороден пероксид.

Инструкция за употреба

1

Можете да избелите спално бельо, като използвате съвременни средства. Налейте гореща вода в леген и добавете кислородна белина. Накиснете продукта в разтвор за една нощ. Сутрин изплакнете в течаща вода и измийте както обикновено. Ако използвате пералня, добавете малко прах за избелване или подобрител на прах към обикновения прах.

2

За да избелите бельо, можете да използвате народния метод - варене. Поставете голям съд или кофа с вода на огъня. Добавете прах за пране, сложете постелята и доведете до кипене. Оставете за 40 минути, като разбърквате от време на време. След това извадете прането и изплакнете в много вода.

3

Преди измиване накиснете чаршафите в гореща вода с добавяне на няколко супени лъжици амоняк и терпентин. По този начин можете да върнете белината дори на много мръсно пране.

4

Измивайте спалното бельо по обичайния начин. След това изсипете гореща вода в кофа, добавете шепа прах за пране и малко калиев перманганат, така че да се получи бледо розов разтвор. Потопете прането и покрийте кофата с прилепнал филм. Оставете в това състояние за 1 час. След това време изплакнете прането в течаща вода.

5

В съд с гореща вода добавете 10 супени лъжици прах за пране, 2 супени лъжици амоняк и терпентин и разбъркайте добре. Потопете постелята в получения разтвор, затворете капака и оставете за 10 часа. След това изплакнете в течаща вода, изстискайте и подсушете.

6

Има и друг начин за избелване. В леген с гореща вода добавете 2 супени лъжици амоняк и 3% водороден пероксид. Накиснете предварително измитите бельо за 30-40 минути. Изплакнете кърпата с много вода.

Свързана статия

Коя постелка е по-добра