Logo decormyyhome.com

Как да почистите ютия от тефлонова подметка

Как да почистите ютия от тефлонова подметка
Как да почистите ютия от тефлонова подметка

Видео: Как да почистим загоряла ютия ефективно и лесно / Office Master Care: CleanHack#12 2024, Юли

Видео: Как да почистим загоряла ютия ефективно и лесно / Office Master Care: CleanHack#12 2024, Юли
Anonim

Съвременните ютии с тефлонова подметка практически не се нуждаят от постоянна грижа и почистване. Но дори и на подметката на най-скъпите модели могат да се образуват петна, които няма да позволят на нещата да се гладят нормално. Освен това замърсяването може да причини увреждане на тъканите. Почистете тефлоновата подметка от ютията с прости препоръки.

Image

Ще ви трябва

  • - химически молив за почистване на ютията;

  • - кърпа;

  • - трапезен оцет;

  • - амоняк;

  • - таблетка хидроперит.

Инструкция за употреба

1

В хардуерните магазини можете да закупите специален химически молив, който е подходящ за почистване на всякакви повърхности на ютии. На първо място, трябва да включите ютията и да я загреете старателно, след това да я изключите и да разтриете тефлоновата подметка с молив. Тогава започва химическа реакция, след което замърсяванията и котлите лесно се отстраняват с помощта на обикновена мека кърпа. Веществата, освободени по време на реакцията, са абсолютно безопасни за здравето. Неприятната миризма е само следствие от отделянето на амонячни пари.

2

Ако нямате специален молив за почистване на ютията, можете да използвате столов оцет. Вземете вафлена кърпа (или малка дължина от нея) и накиснете в оцет. Сега внимателно разтрийте подметката на ютията. Имайте предвид, че устройството не трябва да се включва. За да получите добър резултат, можете да направите решение (в равни пропорции) от амоняк и оцет, с което трябва да избършете подметката на ютията. Ако замърсяването не бъде напълно отстранено, нагрейте ютията и изгладете кърпата, напоена с приготвения разтвор. Това почистване се препоръчва на балкона или на отворения прозорец. Не забравяйте да проветрите стаята.

3

Използвайте таблетка с хидроперит за почистване на тефлоновата подметка от желязото. Препоръчва се тази процедура да се извърши на лоджия или в добре проветриво помещение, за да се изключи остра миризма. Включете ютията и загрейте до максимална температура, след това внимателно плъзнете таблетка с хидроперит върху замърсената подметка (внимателно, за да не се изгорите) и газът ще започне да се отделя силно. Накрая избършете охладената тефлонова подметка на ютията с влажна кърпа, отстранете останалите таблетки. Изсушете ютията с мека кърпа без мъх.

тефлонови подметки за ютии през 2018г