Logo decormyyhome.com

Как да обезмаслите тръбите

Как да обезмаслите тръбите
Как да обезмаслите тръбите

Видео: НЕ мислете за закупуване, но го направете сами! МОЩНА идея за медна тръба „направи си сам“! 2024, Август

Видео: НЕ мислете за закупуване, но го направете сами! МОЩНА идея за медна тръба „направи си сам“! 2024, Август
Anonim

Скалата е твърди отлагания по вътрешната повърхност на тръбата, те се появяват, когато водата има повишена твърдост, а когато се нагрява, солите се утаяват по стените. Тръбата с мащаб води до по-лоша вода, може да има риск от задръствания, така че тръбите трябва да се почистват веднъж годишно, както е планирано.

Image

Ще ви трябва

  • - едно от следните: Calgon, Bingon, Anti-Scum, Cillit, Tygon;

  • - оцетна киселина и сода;

  • - метална пръчка;

  • - водопроводен кабел.

Инструкция за употреба

1

Оптималното решение, което ви позволява да забравите за варовик в тръбите завинаги е използването на специални филтри, които омекотяват водата. Такива филтри трябва да бъдат инсталирани на сложни устройства, които работят с вода, като газови бойлери, това значително ще увеличи експлоатационния им живот и ще ви спести необходимостта от постоянно почистване на тръбите.

2

Ако в тръбите вече има мащаб, можете да го премахнете по различни начини - химичен, хидродинамичен, механичен и импулсен. Обикновено е най-лесно да се премахне котлен камък в дома чрез химически методи; професионалните почистващи препарати, напротив, често използват специални устройства за механично и импулсно почистване на тръбите.

3

Многобройни химикали се продават в магазините за битова химия, които премахват мащаба. Купете такъв инструмент и го изсипете в тръбата в количеството, посочено в инструкциите. Не използвайте тръбата в продължение на няколко часа, през това време химикалът ще корозира мащаба.

4

Оцетната киселина, много разяждащо вещество, което може да унищожи много химични съединения, е добро народно средство за борба с мащаба. За да засилите ефекта на оцетната киселина, първо добавете сода в тръбата и след това напълнете с киселина. С взаимодействието на сода и оцет ще започне бурна реакция.

5

Дори и без специално оборудване е възможно да се организира механично почистване на тръбата от мащаб, особено ако тръбата няма завои. Вземете желязната пръчка и ръчно почистете тръбата с нея. Ако тръбата има голяма дължина, можете да закупите водопроводен кабел, който лесно ще премине дори на извити места.

6

У дома можете да организирате хидродинамично промиване на тръбата. Свържете към него маркуч, който е свързан към източник на гореща вода, и осигурете възможно най-високо налягане. Поток вряща вода, преминаващ през тръбата под налягане, е в състояние да премахне неузрялата скала.