Logo decormyyhome.com

Как да почистите пералнята от замърсяване

Как да почистите пералнята от замърсяване
Как да почистите пералнята от замърсяване

Съдържание:

Видео: ПОЧИСТЕТЕ ЛЕСНО ВАРОВИК (Пералня, кана за вода) 2024, Юли

Видео: ПОЧИСТЕТЕ ЛЕСНО ВАРОВИК (Пералня, кана за вода) 2024, Юли
Anonim

По металните и пластмасовите повърхности на пералнята често се натрупват различни минерални отлагания и просто обикновена мръсотия. Ето защо въпросът за това как да почистите пералнята е уместен за много домакини, тъй като такива домакински уреди са доста скъпи, така че искам тя да продължи колкото е възможно по-дълго. Редовното почистване на пералнята от замърсяване е сигурен начин за удължаване на експлоатационния й живот.

Image

Как да почистите барабана на пералня

Неприятната миризма в колата е сигурен сигнал, че е време да започнете да почиствате барабана. Първо трябва да напълните резервоара със специален почистващ препарат или белина за автоматични машини и да напълните пералнята с гореща вода. За целта го включете в режим на пране и след като напълните барабана, поставете машината на пауза или я изключете за един час. През това време цялата плесен в пералнята, както и всички съществуващи отлагания, ще се разтворят. За да сте сигурни, че барабанът е винаги в перфектно състояние, трябва своевременно да извадите измитото пране от машината, да го проветрите и да не забравяте да използвате специални средства за омекотяване на водата при миене.

Как да премахнете котлен камък в пералня

Обикновено се използват специални инструменти за премахване на котлен камък в пералнята, но не всички от тях са ефективни и безопасни. Ето защо преди да използвате продукта, трябва внимателно да проучите инструкциите за неговата употреба. Факт е, че много препарати за отстраняване на камъни съдържат киселина и тя унищожава гумените части в колата, причинявайки й непоправима вреда. Ето защо е невъзможно използването на отстраняване на накисване в чайника за почистване на пералнята, подобно на лимонената киселина, обичана от много домакини. Най-добре е да използвате продукта, препоръчан от производителя на единицата.