Logo decormyyhome.com

Как да почистите меден леген от изгоряло сладко

Как да почистите меден леген от изгоряло сладко
Как да почистите меден леген от изгоряло сладко
Anonim

Повечето домакини използват медни прибори за готвене на сладко, тъй като се смята, че сладкото в него гори по-малко. Ако обаче това се случи, тогава почистването отнема много време и усилия.

Image

По принцип при готвене на сладко медните прибори рядко изгарят, но ако се случи такава неприятност, най-добре е да използвате вещества като сол, сода, лимонена киселина, сапун за пране и силикатно лепило за борба с изгарянето.

Разбира се, за да почистите медни съдове, можете да използвате и закупени прахообразни препарати, създадени специално за мед, но повечето от тях съдържат абразивни частици, които влияят неблагоприятно върху външния вид на съдовете. Ако искате вашият меден басейн да остане като нов за дълго време, използвайте едно от инструкциите по-долу, за да го почистите.

Как да почистите меден леген с лимонена киселина

Първо, извадете останалото сладко от леген с лъжица, като внимавате да не надраскате самите съдове. На следващо място, изсипете вода над въглеродната линия в басейна и добавете малко лимонена киселина (необходима е една чаена лъжичка на литър вода). Покрийте леген с капак и го поставете на бавен огън за 10-15 минути. След известно време изключете газта и оставете водата в леген да се охлади напълно, след което я изплакнете по обичайния начин.

Как да почистите меден леген със сода за хляб

Комбинацията от сода, сапун и силикатно лепило се справя с изгорено сладко върху медни чинии, особено ако всичко е направено правилно. Така че, за да няма следи от изгаряне в медния басейн, напълнете го с вода и добавете супена лъжица сода, сапун за пране (първо трябва да е настърган) и лепило (количеството вещества е посочено на литър вода), разбъркайте добре и поставете на огън. Изчакайте съдържанието на таза да заври, след което изключете газта. Щом водата изстине, почистете дъното и стените на легенчето с твърда четка (не метална) и изплакнете обилно.