Logo decormyyhome.com

Как да почистите килима от замърсявания и петна

Как да почистите килима от замърсявания и петна
Как да почистите килима от замърсявания и петна

Видео: Няколко начина за почистване на килима 2024, Юли

Видео: Няколко начина за почистване на килима 2024, Юли
Anonim

За да почистите килима, не е необходимо да прибягвате до скъпи средства. В арсенала на домакиня има много средства, които ще помогнат за решаване на проблема с мръсен килим (или със страшно петно ​​по килима) веднъж завинаги.

Image

Инструкция за употреба

1

Можете да прибягвате до "помощта" на солта. Хвърлете фина трапезна сол върху килима, след което я помите с метла, напоена със сапунена вода.

2

Чайната основа е добра при почистване на килими (да, не можете само да гадаете!). Първо вакуумирайте килима, след това поръсете чайните листа по повърхността му. След известно време изчеткайте килима.

3

Можете да почистите килима със специално решение. В кофа с топла вода добавете няколко супени лъжици прах и малко амоняк, както и лъжица сол. След избършете килима с парцал, напоен в този разтвор. Прахът и амонякът ще почистят мръсотията, а солта ще придаде на килима блясък. За да избегнете петна, избършете килима със суха кърпа. И след това го окачете да изсъхне.

4

Като цяло амонякът е отлично средство за отстраняване на петна, особено ако петното е с произход от плодове, плодове или плодове. Разтворът се приготвя, както следва: 1 чаена лъжичка на 1 литър студена вода. Основното е да обработите петното възможно най-бързо.