Logo decormyyhome.com

Как да почистите кафе машина с PHILIPS Saeco

Как да почистите кафе машина с PHILIPS Saeco
Как да почистите кафе машина с PHILIPS Saeco

Съдържание:

Видео: Как почистить и смазать варочный блок Saeco Philips Gaggia 2024, Септември

Видео: Как почистить и смазать варочный блок Saeco Philips Gaggia 2024, Септември
Anonim

Ненавременното почистване на кафемашината от котлен камък може да доведе до нейната повреда. Поддържането на оборудването в работно състояние позволява няколко прости стъпки.

Image

Всеки домашен уред изисква периодична поддръжка; кафе машина с Philips saeco xsmall не е изключение. Според ръководството за употреба е необходимо да се внимава за основните му елементи, включително котела. Как да почистя моята кафе машина Saeco, така че да издържа максимално дълго?

Отстраняване на котления камък

Основният проблем, с който собствениците на кухненски уреди трябва да се справят, е появата на мащаб. В случай на кафе машина, засиленото внимание изисква нагревателен елемент на котела. Процедурата на почистване се състои от два етапа (отстраняване на накип и измиване) и отнема около половин час.

На първо място е необходимо да се изцеди течността от капещата тава, да се подготви контейнер с обем около 1, 2 литра, за да се събира вода по време на отстраняване на камъка, да се извади от резервоара допълнителния филтър INTENZA и също да се отстрани дюзата Panarello или машината за капучино (в зависимост от модела на кафемашината).

Напълнете резервоара за вода с декалер Saeco, добавете вода до маркировката MAX и я поставете на мястото си. Изключете кафе машината с натискане на бутон, поставете предварително подготвен контейнер под изхода за пара / топла вода. Задайте диска на иконата на кафеното зърно. Натиснете и едновременно задръжте бутоните с изображението на чаши за кафе, разположени в центъра на диска за 5 секунди. След това червеният индикатор трябва да започне да мига. През това време кафемашината ще разпредели отстраняването на накис в тавата за капене. Пълният цикъл на почистване отнема приблизително пет минути.

След включване на зеления индикатор почистващото средство трябва да се източи от резервоара. За да направите това, дискът се премества в положение, което показва гореща чаша кафе и след минута течността ще започне да изтича през изпускателната тръба за пара / топла вода. Целият процес ще отнеме около 15 минути. В края на този цикъл дискът трябва да бъде инсталиран върху иконата на кафеното зърно, да се източи водата от резервоара и да се върне на мястото си.

Важно: всички действия се извършват, когато кафе машината е изключена. В противен случай започва процесът на варене на кафе. Ако това се случи, трябва да повторите стъпките от самото начало.