Logo decormyyhome.com

Как да почистите лепило

Как да почистите лепило
Как да почистите лепило

Видео: Как да премахваме и почистваме изкуствени мигли // How to clean and remove false eyelashes 2024, Юли

Видео: Как да премахваме и почистваме изкуствени мигли // How to clean and remove false eyelashes 2024, Юли
Anonim

Вероятно всеки от нас поне веднъж се е сблъсквал с проблема как да почисти лепилото от определена повърхност. Има много начини да почистите нещата от лепило. Изборът зависи от вида на лепилото и структурата на повредения материал.

Image

Инструкция за употреба

1

Независимо какво ще почистите от лепило, не забравяйте, че е по-добре да не чакате да изсъхне. Невтвърденото лепило се изтрива много по-бързо. Когато се изсуши, върху повърхността на влагоустойчивото лепило се образува филм, който се разтваря само под въздействието на определени вещества. На следващо място, ние разглеждаме някои методи за почистване на различни повърхности от лепило.

2

Възможно е да почистите изсушеното PVA лепило от дрехи, мека мебел, килими с разтворител (бял спирт, ацетон, метанол). Ако не е под ръка, използвайте средство за отстраняване на лак за нокти. За да направите това, намокрете петното с вода и след това внимателно натрийте мръсотията с тампон, потопен в разтворител. Можете да опитате друг начин за почистване на лепило от дрехи. При ниска температура (минус 15-20 градуса) PVA лепилото става крехко и лесно оставя в повърхността на тъканта. Следователно, ако вашият фризер може да се охлади до толкова ниски температури, тогава този метод е напълно приемлив.

3

За почистване на плочките от остатъци от лепило се използват гумена шпатула и влажна парцал. С помощта на последното е необходимо да се навлажни изсъхналото лепило с много, за да се разруши неговата структура, а след това внимателно да се почисти повърхността с шпатула. По-добре е да използвате гумена шпатула, защото металът може да повреди повърхността на плочката. В някои случаи можете да използвате специален разтворител за лепило за плочки.

4

Можете да почистите лепилото с пластмаса със спирт. В този случай не се препоръчва използването на разтворител, тъй като повърхността на самия материал може да се повреди. Но лепилото от чашите може много добре да се отстрани с ацетон, бензин или друг разтворител, остатъците от които след това могат да бъдат отстранени с парцал, напоен в алкохолен разтвор.