Logo decormyyhome.com

Как да почистите чайника от котлен камък с импровизирани средства

Как да почистите чайника от котлен камък с импровизирани средства
Как да почистите чайника от котлен камък с импровизирани средства

Видео: DeLonghi magnifica удаление накипи 2024, Септември

Видео: DeLonghi magnifica удаление накипи 2024, Септември
Anonim

Скалата във водата се появява поради съдържанието на голямо количество сол и примеси в нея, които се утаяват на дъното, стените и нагревателния елемент на електрическата кана. Ако не почистите чайника навреме, това може да повлияе на бърза повреда или процесът на нагряване на водата ще бъде по-дълъг. В този случай мащабът влияе отрицателно върху тялото, унищожавайки бъбреците и пикочно-половата система.

Image

Най-лесният начин за премахване на варовик с лимонена киселина. За да почистите везната, трябва да купите една торба с хранителна лимонена киселина. Изсипете киселина в чайника. Изсипете студена вода в нея и оставете за няколко часа. След това изсипете всичко от чайника, налейте прясна вода и кипнете няколко пъти.

Ако лимонената киселина не се справи с мръсотията, след това добавете 100 г 9% оцет в чайника с вода, след което кипнете тази смес, изсипете я и изплакнете чайника старателно.

Газовата вода Fanta, Sprite или Cola е подходяща за отстраняване на камъни. От тях е необходимо да премахнете газовете, да излеете чайника 1/2 и да заври.

Картофеният пилинг заедно с ябълковата кора също са подходящи. Те трябва да бъдат измити, поставени в чайник с вода и варени няколко пъти.

Ако чайникът е с голям мащаб, тогава можете да направите следната процедура: Налейте цял чайник с вода, добавете 1 супена лъжица сода и кипете 30 минути. Сменете водата, добавете 1 супена лъжица лимонена киселина и също кипете 30 минути. Сменете водата, добавете 150 г оцет, кипнете. С този метод скалата ще стане мека и трябва да се отстрани с гъба.